Kroz sinoć održan festival Glazbeni vremeplov posjetitelji se prisjetili nekih prošlih vremena

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2023. 18:28:13
Kroz sinoć održan festival Glazbeni vremeplov posjetitelji se prisjetili nekih prošlih vremena

Foto: Foto video Žac by Željko Glojnarić

Desetak izvođača od kojih sedam više aktivno ne nastupa priredilo je u ponedjeljak navečer u Soblincu nezaboravne glazbene trenutke.



U Prigorju je od druge polovice prošlog stoljeća do danas djelovalo niz glazbenih sastava i pojedinaca. sve do nedavno brojni lokali imali su svoje kućne sastave koji su vikendima svojom glazbom mamili brojne, većinom mlade ljubitelje glazbe i plesa. 


Danas, na žalost, sve je manje lokala koji svojim gostima nude glazbu. O razlozima možda nekom drugom zgodom. Upravo ova spoznaja da je u proteklih tridesetak godina više od 20 glazbenih izvođača većinom u glazbenim sastavima, poneki i samostalno, djelovalo na ovim protorima, potaknulo je glazbenika Marijana Bahlena Brka da pokuša organizirati svojevrsni glazbeni festival na kojem bi se ponovo okupili negdašnji, ali  današnji glazbenici s područja Prigorja. 


Tako je na sinoćnjem Glazbenom vremeplovu nastupilo 12 izvođača, osam glazbenih sastava i četvoro solo izvođača. 


Mnogi posjetitelji u prepunoj dvorani Kašnar u Soblincu tako su još jednom imali prigodu vidjeti kod nas legendarne: Drvenjake, Crne bisere, Grupu 100, Kim, Bonaparte, Fortuna band i sastav Martini, dok su se samostalno predstavili legende Ivan Fiolić Fio i Mladen Kos. Dvije mlade dame koje su nastupile samostalno su sadašnjost i budućnost naše glazbene scene. Mlada pjevačica najavljena samo kao Andrea  je na početku za sve one glazbenike koji su svirali u prigorskim sastavima, ali više nisu među nama predivno a'capella otpjevala  pjesmu Milost, a potom je sad već poznata iako još uvijek vrlo mlada naša Marija Jelovečki koja iza sebe već ima šest songova s videospotovima, ali i cijeli glazbeni album, otpjevala četiri svoje pjesme. Njenu produkciju možete pratiti na Youtube kanalu.


Više od 600 posjetitelja koji su tijekom večeri prošli kroz veliku dvoranu Kašnar imali su priliku uz pomoć glazbe vratiti se u prošlost, bilo da se svirala "domača mužika", bilo šlageri odnosno pop i rock glazba. 


Svakako trebamo spomenuti i legendarnog bubnjara Nenada Borića Nenu koji je omogućio svirku na njegovim bubnjevima iako, na žalost, sam nije imao priliku zasvirati, kao niti isto tako legendarni Nikola Jarki, inače glazbenik Zagrebačke filharmonije, a koji je godinama svirao po Prigorju s isto tako legendarnim Stankom Matejašom i sastavom Equinocij, ali koji je ove godine u društvu s Borkom Samcom suvereno vodio cjelokupni program.


Programu su nazočili i mnoga poznata lica s estrade i medija, primjerice voditeljice emisije Pjesmom te zovem Tihana i Silvija, te mnogi drugi. Svojim je svojim humorističkim nastupom cijelu večer zaokružio komičar Štef Dijanić Dix.


Video: Žac/nastupa Kružni tok

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.6.2021. 19:16:55

Create Account