Pjesma Ponosi se mili grade iz Sesveta za Vukovar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2021. 9:07:59
Pjesma Ponosi se mili grade iz Sesveta za Vukovar

Foto: Screenshot Youtube

Pjesma posvećena Vukovaru "Ponosi se mili grade" nastala je u Sesvetama, a mi se ponosimo našim glazbenicima. Sesvetski glazbenik Marko Majić,  pokrenuo je glazbeni projekt naziva Poema, pod čijim je imenom snimljena pjesma posvećena Vukovaru, a koja je objavljena jučer, na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 


"Drago mi je predstaviti pjesmu koju smo napravili za naš herojski grad Vukovar pod nazivom Ponosi se mili grade", kaže Majić dodjući:


Pjesmu " Ponosi se mili grade" napisao je pjesnik Zvonimir Nemet porijeklom iz Srijema, koji je na moj upit "ima li kakvu pjesmu o Vukovaru?" napisao ove stihove koje sam uglazbio, te napravio aranžman sa svojim kolegom prof. Robertom Mihovilićem. Snimili smo pjesmu i ona je zaživjela. Sa Zvonimirom Nemetom  već smo prije surađivali, a suradnja se nastavlja dalje, te su u pripremi još neke pjesme koje će uskoro ugledati svjetlo dana".


Pjesmu je otpjevao Robert Mihovilić koji je zajedno s Markom Majićem snimio i prateće vokale. Sve tambure je odsvirao Marko Majić, a violinu  Mateo Sović. 


Snimljenu pjesmu prati i video spot  napravljen od mnoštva fotografija današnjeg Vukovara.


Uživajte u prekrasnoj pjesmi koja, posebice ovih dana snažno uzdiže naše emocije. Video: Poema

Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 12:35:29

Create Account