Umro je legendarni Aki Rahimovski

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.1.2022. 15:21:32
Umro je legendarni Aki Rahimovski

Foto: Parni valjak/facebook

Umro je pjevač Parnog Valjka, Aki Rahimovski, objavljeno je u subotu na Facebook stranicama banda.



Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski, napisano je u rano popodne na fejsbuk stranici banda.


Legendarni pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski (66), preminuo je, kako se neslužbeno doznaje, jutros u Novom Mestu nakon što mu je pozlilo.


Kako prenosi portal glazba.hr Aki Rahimovski, porijeklom Makedonac, rodio se 5. lipnja 1955. u Nišu, a odrastao u Skopju. Obiteljsko nasljeđe bavljenja glazbom odredilo je njegov put. Pohađao je glazbenu školu svirajući klavir. Bio je fasciniran rock glazbom i koristio je svaku prigodu nabaviti poneki vinil iz inozemstva. Tako je već s petnaest godina bio urednik na Radio Skopju.


Sa šesnaest je svirao klavijature u makedonskom bendu Tor koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon. 1975. – Zagreb – još jedan dodir sudbine. S grupom Tor nastupa na Boom festivalu. Svojom osebujnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pozornost.


Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb. Dogodila se simbioza koja je utemeljila Parni Valjak ispisavši jednu od najljepših glazbenih priča.


Akiju je su, osim glazbe, strast bile nogomet i kulinarstvo.


U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. izdao je solo album „U vremenu izgubljenih“. Godinu kasnije u Umagu je održao spektakularni koncert s prijateljima – „Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme“.


Parni Valjak trebao je ove godine krenuti na veliku turneju koja obuhvaća deset gradova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.2.2024. 14:16:35

Create Account