Zagrebački festival traži nove pjesme i izvođače

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2018. 22:24:14
Zagrebački festival traži nove pjesme i izvođače

Foto: Zagrebački festival

U tijeku je javni natječaj za najstariji glazbeni festival, 66. Zagrebački festival.Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 66. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2019. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2018.


Umjetnički direktor festivala, Neno Belan, veseli se nadolazećoj festivalskoj kampanji: „Za direkciju festivala i mene osobno, sredina rujna već tradicionalno označava početak novog ciklusa Zagrebačkog festivala i otvaranje natječaja za nove festivalske pjesme. Uredništvo će ove godine činiti glazbeni i medijski profesionalci iz četiri najveća hrvatska grada, Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, a zajedno ćemo probrati najbolje“, objašnjava Belan te dodaje: „Još jednu godinu zaredom afirmiramo festival kao showcase probrane i kvalitetne domaće glazbe. Predstavljanjem na Zagrebačkom festivalu, pjesme dobivaju svojevrsnu oznaku garancije kvalitete koju prepoznaju glazbeni urednici, ali i publika“.


Od ove godine, u pravilnik je uvedena novost kojom će se, prilikom prijave novih pjesama, u obzir uzimati isključivo završne verzije, a izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.


„Tom odlukom želimo podići ljestvicu kvalitete za još jednu razinu te potaknuti još veći angažman različitih dionika glazbene industrije već od samih početaka festivalske kampanje. Pozivam kolege da prijave svoja najnovija ostvarenja i da zajedno napravimo sljedeći Zagrebački festival najsjajnijim izlogom domaće glazbene produkcije“, zaključuje Belan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2023. 10:01:47

Create Account