Zelinska Kestenijada protekle je subote na Zelinsku Goru namamila nekoliko tisuća posjetitelja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2023. 16:52:04
Zelinska Kestenijada protekle je subote na Zelinsku Goru namamila nekoliko tisuća posjetitelja

Foto: za TZG Sv. Ivan Zelina by MAT PHOTOGRAPHY

25. Kestenijada u Svetom Ivanu Zelini privukla više tisuća posjetitelja koji su uživali u mirisnim kestenima i raznolikom programuJubilarna 25. Kestenijada u Svetom Ivanu Zelini ove je subote okupila više tisuća posjetitelja nudeći im nezaboravan doživljaj prirode, gastronomskih delicija i raznolikog programa.


Na poziv organizatora da dođu pješačeći odazvali su se brojni posjetitelji čime su pridonijeli očuvanju ekosustava Zelinske gore. Staza kroz šumu s informativnim drvenim pločama, pružajući zanimljive informacije o biljnim i životinjskim vrstama, osigurala je edukativno iskustvo uz prirodnu ljepotu.


Mjerom slasnih kestena organizatori su nagradili prvih 200 sudionika koji su podržali ekološki prihvatljiv dolazak do prirodne riznice – Kladešćice, vrha Zelinske gore i tim im činom na tome zahvalili.


Kestenijada je, osim mirisnih kestena, posjetiteljima ponudila bogat program za sve generacije. Udruga Amanita priredila je impresivnu gastronomsku ponudu s gljivarskim gulašom, špek filekima, grahom, roštiljem i kolačima te izložbom gljiva i glazbom za sve prisutne. Moto i off-road klub Sv. Ivan Zelina uz kestene je poslužio i vrhunski grah by Zlatko Šuštić – Šuki te pripremio adrenalinsku zabavu.


Osim mnogobrojnih gastronomskih delicija, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva ponudila su mlado vino, licitare, kolače od kestena i pogačice, a za ljubitelje piva točilo se craft pivo pivovare Crafters.


Za najmlađe posjetitelje, Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina organiziralo je brojne zabavne igre na otvorenom, koje su bile ispunjene smijehom, veseljem i natjecanjima. Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline osigurala je nagrade za sudionike ovih aktivnosti.


Udruga Fit forma organizirala je grupni dolazak, a ostali sudionici koji su i ove godine odlučili doći vlastitim automobilima bili su oduševljeni novom prometnom regulacijom koja je omogućila nesmetan protok vozila u obama smjerovima, eliminirajući problem dugotrajnog čekanja.


„Osim što smo uspješno implementirali novu prometnu regulaciju, Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica Grada Sv. Ivana Zeline ove je godine potaknula i koncept dijeljenja vožnje kako bismo smanjili utjecaj na okoliš, čijoj su se inicijativi odazvali mnogobrojni posjetitelji, što nas iznimno veseli“, istaknula je Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline. 


Zelinska Kestenijada nije samo proslava tradicije i kestena, već i prilika za povezivanje s prirodom. Manifestacija je privukla brojne posjetitelje koji su otišli obogaćeni prekrasnim uspomenama na topao jesenski dan.Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account