Želite li doista poseban Uskrs, proslavite ga u Esplanadi

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 15.4.2025. 18:53:45
Želite li doista poseban Uskrs, proslavite ga u Esplanadi

Foto: Arhiva hotela Esplanade

Šefica kuhinje Ana Grgić Tomić pripremila je u nedjelju, 20. travnja, raskošan uskrsni jelovnik koji slavi proljeće i uskrsne običaje.




U hotelu Esplanade u Zagrebu, koji ove godine obilježava 100 godina,  u restoranu Zinfandel's priprema se proslava obiteljskog Uskrsa. Raskošan ručak s pomno biranim delicijama chefice Ane Grgić Tomić, pjenušava dobrodošlica, klavirska glazba i vesela dječja potraga za pisanicama samo su neki od trenutaka koji će obilježiti blagdan.


Šefica kuhinje Ana Grgić Tomić pripremila je u nedjelju, 20. travnja, raskošan uskrsni jelovnik koji slavi proljeće i uskrsne običaje.


Po dolasku  čaša rashlađenog pjenušca, a potom se uz zvukove klavirske glazbe  poslastice poput domaće šunke pečene u kruhu, moussea od dimljene pastrve, terine od hobotnice s pečenim rajčicama i sušenim maslinama, dimljenog lososa, jaja punjenih kremom od začinskog bilja ili  divljih šparoga s pečenim kozicama.


Okrepa uz kremastu juhu od šparoga s  mekim gnudima, pinjolima i ricottom ili   goveđi consommé s domaćim rezancima. Blagdanski objed u Esplanadi bio bi nezamisliv bez Esplanadinih zapečenih štrukli.  Raznolika ponuda jela s uskrsnog bifea: teleća plećka s pečenim krumpirom, janjeći but s palentom i začinskim biljem, pečena patka punjena jabukama i narančama sa zapečenim mlincima,  biftek s korom od crnog češnjaka uz zapečeni krumpir i umak od prženog ružmarina. Za ljubitelje morskih plodova u ponudi su file brancina s raštikom i svježim komoračem te poširani losos u listu kelja s kremastim umakom od citrusa uz pečene brokuline.


 S Esplanadina popisa slastica ! Ručno rađena pinca s kandiranim voćem, makovnjača i orahnjača s dodatkom umaka od vanilije,  torta sa sirom i jagodama uz dodatak mente, čokoladna torta s kandiranom narančom, kolač od mrkve i badema sa svježom ricottom, kolač od maka sa šljivama i marcipanom, slastice u čašicama i  čokoladna jaja punjena kremom od maline.


Uskrsni ručak poslužuje se na Uskrs, u nedjelju, 20. travnja 2025., od 12:30 do 16 sati u restoranu Zinfandel's. Broj osoba je ograničenp a stol treba rezervirati.  Uskrsni ručak uz čašu pjenušca, animaciju za djecu i klavirsku izvedbu iznosi 165 € po osobi, dok dječji meni stoji 85 € po djetetu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 14:10:30

Create Account