Zlatne žice Slavonije na CD-u Croatia Recordsa

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 3.9.2022. 14:26:50
Zlatne žice Slavonije na CD-u Croatia Recordsa

Foto: Marko Čolić

Izdavačka kuća Croatia Records  partner požeškog festivala i ove godine objavljuje CD na kojem su  22 nove pjesme koje će svoju premijernu izvedbu imati na Zlatnim žicama Slavonije.



Slavonske lole, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek-Štef, Ravnica, Posegana, Gazde, Cecilija, Džentlmeni i Lidija Bačić Lille neki su od izvođača na Zlatnim žicama Slavonije. Festival počinje  4. rujna od 21 sat na Trgu Svetog Trojstva U Požegi.


Novo festivalsko izdanje predstavljeno je u zagrebačkom restoranu Šarm. Maja Petrović, glavna koordinatorica festivala i Saša Botički, umjetnički direktor festivala, predstavili su  program koji su pripremili za posjetitelje. Početak festivala Zlatne žice Slavonije označit će Fišijada, koja će se održati u petak, 2. rujna od 11 do 20 sati u parku kraj Orljave. Od 17 sati na rasporedu je Folklorna večer, dok će prigodnim koncertom u 21.30 sati program zaključiti  Zvonko Bogdan. Subotnje jutro 3. rujna donosi dječje natjecanje Zlatni mikrofon, a program se nastavlja u 20 sati svečanom retrospektivnom večeri u čast velikanu tamburaške glazbe Krunoslavu Kići Slabincu. Od 22 sata na rasporedu je koncert Miroslava Škore. Nedjelja, 4. rujna zadnji je festivalski dan, a od 21 sat publika će moći uživati u Zlatnim žicama Slavonije – festivalu novih tamburaških pjesama. Program završavaju Bosutski bećari, čiji koncert počinje u 22.45.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 12:35:29

Create Account