Foto: Sandro Sklepić
Na Oleander terasi hotela Esplanade u Zagrebu priprema se proslava najveselijih blagdana u godini.
U petak, 24.12, već od 11 h program počinje gradskim Badnjak partijem by Ozren Kanceljak Kanca, koji vodi na putovanje oko svijeta, u ritmu muzike za ples. Bit će to pravi glazbeni potpourri afro vala, latino beatova, pa sve do rocka, novog vala i disca. U rano poslijepodne Brass Kvintet Schoenkopf, svoje će dahove i prste ujediniti nekoliko akademskih glazbenika od 14 do 15 h, uz popularne blagdanske melodije. Izmjenjuju se s Kancom sve do 17 h, kada kormilo preuzima DJ Jazzozo i usmjerava ga do 22 h. Od 11 do 23 h naši ugostitelji, osim uobičajene ponude, spravljaju posebna jela: Taika s kozicama, lososima i Jakobovim kapicama a Good Kut svom meniju dodaje i lignje. Ljubitelji jela na žlicu prošetat će do kućice Esplanade i uživati u bakalaru na bijelo i na crveno. Riboljupci zastat će kod kućice Restača gdje će mirisati tuna steak, pašteta od bakalara i kamenice, a pripremaju i posebno iznenađenje: TAČ fritule, spravljene po receptu Vesne Miletić, koje su pronašle svoje mjesto u Božićnom Michelinovom prilogu tradicionalnih Božićnih kolača.
Na Božić25.12. Može se zaplesati uz DJ’a Stanka Bondžu od 17 do 22 h, a blagdanska gastro ponuda je sve do 23 h.
Stara godina 31.12. ispraća se od 11 h ujutro pjesmom iplesom do 13 h kad stiže pojačanje - Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu. Od 19 h Robert Mareković nastavlja s najvećim hitovima i najpopularnijom glazbom.
Na 12 ugostiteljskih kućica, od kobasica, sendviča, burgera, kroketa do plant based oblizeka priprema se bogata ponuda toplih napitaka - kombinacija ginova i rakija s čajevima, punčevi, kuhana vina, čak četrdeset vrsta rakija i naravno pjenušci i šampanjci.
Ulaz na Fuliranje moguć je samo s covid potvrdama.