Bandić i Ćorić na Welcome Spring festivalu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2019. 23:28:03
Bandić i Ćorić na Welcome Spring festivalu

Foto: Udruga Priroda za sve

U sklopu Welcome Spring Festivala održana je Mala Olimpijada Otpada na kojoj su uz djecu i mlade sudjelovali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pjevačica Neda Parmać i glumica Ana-Marija Vrdoljak.Najbolji tim u razvrstavanju kućanskog otpada, kantoboju te kvizu znanja, pokazao se tim predvođen glumicom Ana-Marijom Vrdoljak. „Sretni smo što smo pobijedili u ovako jakoj konkurenciji“ rekla je i dodala kako su ovakve manifestacije izuzetno važne jer potiče djecu i mlade na razmišljanje o otpadu kojega svakodnevno stvaramo te ih ujedno usmjeravaju na učinkovito gospodarenje njime.


Drugoplasirani tim bio je tim predvođen gradonačelnikom Milanom Bandićem. „Otpad je nije smeće, otpad je korisna sirovina“ rekao je gradonačelnik Bandić. Ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić čestitao je pobjednicima i dodao kako je svaka aktivnost koja afirmira svijest o učinkovitog gospodarenja otpadom izuzetno važna. "Ovakvi festivali su sjajna prilika kako bi svi vidjeli kako trebamo razmišljati o prirodi“ zaključio je ministar Ćorić.  


Welcome Spring Festival održava se na Trgu J. J. Strossmayera do nedjelje 5. svibnja 2019. godine. Festival čini bogat i raznolik edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, zabavnim igrama, performansima i koncertima. Kroz preostalih pet dana na festivalskoj pozornici u večernjim satima nastupit će Flyer (30.4.), Neki novi klinci (2.5.), Natali Dizdar (3.5) i Lollobrigida (4.5).


Poseban program organizatori su pripremili za sutra kada posjetitelje očekuje prvomajska fešta uz Hrvatsku funk delegaciju. Nakon jutarnjeg razgibavanja sve okupljene će zabavljati Le pižon Gipsy jazz band dok će za širenje pozitivne energije biti zadužena rasplesana ekipa iz Back to swing-a. U 14,00 sati palicu preuzima Chill out band. Najmlađi u 11 i 17 sati mogu uživati u polusatnoj predstavi Krava na mjesecu. Za potpuni užitak ugostitelji će pripremiti prvomajski meni koji će se poslužiti u biorazgradivim tanjurima i čašama.


Welcome Spring Festival osmislila je i organizirala udruga Priroda za sve s ciljem edukacije i podizanja svijesti o održivom razvoju i zaštiti okoliša kod djece, mladih i lokalne zajednice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2024. 15:30:15

Create Account