Bandić najavio: Sljemenska žičara bit će izgrađena za godinu dana.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2019. 22:26:13
Bandić najavio: Sljemenska žičara bit će izgrađena za godinu dana.

Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić 19. obljetnicu svojeg mandata kao zagrebačkog gradonačelnika obilježio je posjetom, kako on kaže, jednoj od najvećih gradskih investicija, a riječ je o gradilištu dugo najavljivane sljemenske žičare u vrijednosti od 560 milijuna kuna.Radovi na gradnji žičare započeli su trećem mjesecu, a odvijat će se u četiri faze, rekonstrukcija pruge Mihaljevec - Dolje, izrada projektne dokumentacije za žičaru, nabava opreme i na kraju izvođenje radova. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je završetak radova te rekao kako će se taj veliki projekt financirati.


"Trebali bi biti godovi polovicom iduće godine, najkasnije u lipnju, koliko ja znam. Probat ćemo za Dan grada Zagreba to završiti, kao što bi trebali završiti i rotor" najavio je Bandić te dodao o načinu financiranja:


"Bit će to kombinacija kreditnog zaduženja i dobrog odnosa s resornim ministarstvima posebno s fondovima Europske unije i gospođom Žalac. Mislimo da ćemo najmanje pedeset posto sredstava dobiti iz Europske unije", rekao je.


Na gradilištu su u tijeku radovi na donjoj postaji žičare čija površina iznosi pet tisuća kvadratnih metara, a u podrumu na dvije etaže smješteno je 210 parkirališnih mjesta. U prizemlju će biti smješten ulazno - izlazna platforma žičare, blagajne i ugostiteljski objekti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2022. 11:58:49

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account