Croatia Airlines i TZG predstavili ljetni red letenja

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 29.3.2022. 15:30:41
  Croatia Airlines i TZG predstavili ljetni red letenja

Foto: Marko Čolić

Croatia Airlines i Turistička zajednica grada Zagreba  predstavili su zajedničku promotivnu suradnju u ovogodišnjem ljetnom redu letenja nacionalnog avioprijevoznika, koji počinje 27. ožujka i traje do kraja listopada ove godine. 



Promotivnu akciju predstavili su Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, i Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.


Croatia Airlines tijekom ovogodišnje sezone planira izravno povezati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi tvrtke pritom će letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1,766.000 sjedala, čime će nacionalni avioprijevoznik i ove godine pridonijeti kvaliteti  hrvatskoga turističkog proizvoda te unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske.


Iz Zagreba su tijekom ljetnog reda letenja planirani redoviti međunarodni letovi u 15 europskih odredišta. Obnavljaju se sezonski letovi Zagreb - Barcelona, a glavni grad Hrvatske bit će izravno povezan i s Amsterdamom, Atenom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Heathrow), Münchenom, Parizom, Rimom (via Split), Sarajevom, Skopljem i Zürichom.


"Ljetnim redom letenja dodatno ćemo proširiti mrežu naših međunarodnih odredišta i to kroz obnavljanje dijela međunarodnih linija na kojima tijekom epidemiološke krize nismo letjeli, kao i intenziviranjem letova na postojećim linijama u međunarodnom i domaćem prometu. Svjesni smo svoje uloge nacionalnog avioprijevoznika kao i utjecaja koji imamo na ukupnu turističku i gospodarsku sliku Republike Hrvatske, ali i na broj turističkih posjeta našoj metropoli"- rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.


Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je posebnu promotivnu kampanju za sve letove Croatia Airlinesa, a u povodu toga direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila:


"Croatia Airlines naš je strateški partner, a zajedničke promocije su posebno važne za daljnje pozicioniranje Zagreba na turističkoj te poslovnoj karti svijeta. Zagreb je primarno aviodestinacija, stoga provodimo aktivnosti kako u segmentu promocije izravnih letova koji povezuju Zagreb s inozemnim destinacijama, tako i u segmentu direktne promocije u zrakoplovima. Naime, ovakvim integriranim promotivnim aktivnostima dopiremo i do potencijalnih, ali i do pojedinačnih putnika na svim letovima našega nacionalnog avioprijevoznika. Napravili smo poseban film ZAGREB BE THERE, brošuru te smo, zajedno s Croatia Airlinesom, osmislili vizuale na omotima obroka u poslovnoj i ekonomskoj klasi." 


Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, istaknuo je: Letove iz 15 europskih odredišta u glavni grad Hrvatske iplanirali smo s  namjerom da i ove godine  pridonesemo razvoju turističkog proizvoda grada Zagreba i vjerujem da ćemo u tome uspjeti zajedno s našim partnerom Turističkom zajednicom grada Zagreba. Putnicima na svih 15 međunarodnih linija prema Zagrebu ponudili smo, na našim web stranicama, 30 posto popusta prigodom kupnje aviokarata. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2023. 13:47:03

Create Account