Dan Grada Zagreba slavimo ovog utorka, 31. svibnja uz brojne programe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2022. 16:32:23
Dan Grada Zagreba slavimo ovog utorka, 31. svibnja uz brojne programe

Foto: TZG

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) pripremila je besplatne razglede grada, predstave i radionice za najmlađe, koncert na Zrinjevcu i druge prigodne programe.


U utorak, održat će se koncert deseteročlanog sastava „Swingers band“ u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, u 17:30 sati. Grupa svoj program bazira na repertoaru poznatih evergreena te pjesmama posvećenim gradu Zagrebu. Tu su i besplatni razgledi grada, na hrvatskom jeziku, prema terminima kako slijedi:


14:00 Edukativni razgled grada za djecu

Polazak kod Manduševca

najave - tel: 091/4975-921, e-mail: palcica.agramerica@gmail.com


18:30 Kostimirani razgled grada „Iz Zagorkina pera“ 

Polazak kod spomenika M.J. Zagorke u Tkalčićevoj ulici

najave - tel:091/6067-770, e-mail: findrik.martina@gmail.com


19:30 Kostimirani razgled grada „Zagrebačke začarane priče”

Polazak kod Kule Lotrščak

najave - el:091/6363-661, e-mail: purgerica@yahoo.com 

Održat će se i ostali prigodni programi na Gornjem gradu, u Parku kralja Petra Krešimira IV. i maloj pozornici JU Maksimir, a svi detalji nalaze se na  ovoj poveznici.

Ovom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Dan grada Zagreba obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine ćemo ga i simbolično obilježiti u Sarajevu, u sklopu festivala Ja BiH gdje će se održati izložba našeg poznatog putopisca i fotografa, Davora Rostuhara, posvećena Zagrebu za njegov rođendan. Već tradicionalno, svojevrsnu uvertiru čine naši zeleni i održivi Viseći vrtovi koje sredinom svibnja postavljamo na svjetiljkama Gornjeg i Donjeg grada. Dodatno, veseli i vijest da će upravo od 31. svibnja, u Zagreb početi dolaziti i letovi izraelske kompanije Sun d'Or, podružnice nacionalne aviokompanije El Al, koja će naš grad povezivati izravno s Tel Avivom svaki utorak. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja.“

Podsjećamo, na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti. 


Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, svečano će se proslaviti u utorak, 31. svibnja 2022. godine, kada se ujedno slavi Dan Grada Zagreba. Proslava započinje euharistijskim slavljem ispred Zagrebačke katedrale u 19 sati koju će predvoditi mons. Lazarus You Heung-sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu s kardinalom Josipom Bozanićem i drugim biskupima, te svećenicima i redovnicima grada Zagreba. 

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i likom Majke Božje od Kamenitih vrata od katedrale, Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata gdje će završiti cjelokupni program.


Tekst pripremljen u suradnji: TZG i Tomislav Radić




Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2023. 9:23:46

Create Account