Dječji doček Nove godine u zagrebačkom ZOO-u uz maksimirskog zmaja Freddieja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2021. 13:43:42
Dječji doček Nove godine u zagrebačkom ZOO-u uz maksimirskog zmaja Freddieja

Foto: ZOO Zagreb

U sklopu Polarnog adventa Zoološki vrt grada Zagreba na Staru godinu, u petak 31. prosinca 2021. godine, organizira prijepodnevni doček Nove godine.Program počinje u 11 sati u paviljonu Duh monsunskih šuma. Tamo će posebnom proteinskom tortom biti počašćen komodski varan koji je nedavno navršio 9 godina.


Nadahnuti veličanstvenim maksimirskim zmajem, kako mu od milja tepaju zaposlenici Zoološkog vrta, pola sata kasnije na Zebrinu će trgu djelatnici i posjetitelji Vrta odbrojavanjem i glazbom ispratiti 2021. i poželjeti dobrodošlicu 2022. godini. Posjetitelje tamo očekuje i prigodna gastronomska ponuda.

 

Komodski varan u Zagreb je stigao prije pet godina s farme krokodila u Pierrelatteu u Francuskoj. Ta je „petoljetka“ za njega bila jako dobra. Mnogočemu je podučio one koji se o njemu brinu, te one koji mu se dive.


Komodski varan je najveći gušter na svijetu. Ovaj maksimirski sada je već dug 240 centimetara i težak 45 kilograma. Ima snažan rep i šezdesetak oštrih zuba, a kako koji zub izgubi, tako mu naraste novi. Timaritelji su mu dali nadimak Freddie.


Komodski varan ugrožena je životinjska vrsta. Ugrožava ga čovjek uništavanjem staništa. U prirodi komodski varan nastanjuje otok Flores, te otoke u sastavu Nacionalnog parka Komodo koji spadaju u Malo sundsko otočje.


Na Staru godinu Zoološki je vrt otvoren od 9 do 16 sati, a ulazak je moguć do 15 sati kada se zatvaraju blagajne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.8.2023. 12:33:36

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account