Dodijeljena javna priznanja Zagrebačke županije za 2021. godinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.12.2021. 17:36:41
Dodijeljena javna priznanja Zagrebačke županije za 2021. godinu

Foto: Dražen Kopač

Zagrebačka županija dodijelila je priznanja zaslužnim građanima i organizacijama u 2021. godini. „Vi ste ponos Zagrebačke županije!“ Riječi su koje su obilježile ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije koja je umjesto u okviru tradicionalne Svečane sjednice Županijske skupštine, zbog epidemiološke situacije održana u skromnijem ali jednako svečanom tonu u prostoru Vršilnice u Zaprešiću.


Uputivši čestitke dobitnicima javnih priznanja župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja jednoglasno odabralo ovogodišnje dobitnike. „A kako bi drugačije moglo i biti kada su se pred nama našli životopisi i postignuća vrijedni divljenja. Poljoprivrednik kojeg invaliditet nije spriječio da obrađuje 60 hektara zemlje, kipar čiji je rad prepoznat na prestižnoj izložbi u Parizu, vatrogasci koji su iz goruće kuće spasili staricu…“, rekao je Kožić istaknuvši kako je upravo zbog takvih pojedinaca i udruga Zagrebačka županija još ljepše i plemenitije mjesto za život.


Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović zahvalila je svim dobitnicima na trudu, radu i znanju koje ulažu da bi svima u zajednici bilo bolje, a posebnu zahvalu uputila je onima koji su predložili ovogodišnje laureate.


Povelje Zagrebačke županije dodijeljene su mladom poljoprivredniku Ivanu Palčiću, nositelju istoimenog OPG-a iz Vukovine, Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Vladimiru Sruku iz Dugog Sela, Kulturno-umjetničkom društvu Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice te Udruzi osoba s invaliditetom „Sinergija“ iz Samobora.


Nagrada Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić.


Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, parataekwondoistu Filipu Cimašu iz Rugvice te Prvom hrvatskom seljačkom prosvjetnom i dobrotvornom društvu – Ogranak seljačke sloge Buševec.


U ime svih dobitnika obratio se mladi vrbovečki kipar Mate Turić, umjetničkog imena Mata CROata. „Dobra djela i dobre stvari ponekad teže dolaze do izražaja, a priznanja koja smo danas dobili znak su da je netko prepoznao naš rad“, rekao je Turić .


Također, prilikom svečanosti dodijeljena su i priznanja župana i predsjednice Županijske skupštine. Priznanje župana dodijeljeno je Mihaelu Severincu iz Jastrebarskoga, a priznanja predsjednice Županijske skupštine dodijeljena su Stjepanu Kolarecu iz Kravarskog, vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu iz Župe Stupnik – Lučko te Udruzi MachLAB iz Dugog Sela.


Čestitke dobitnicima javnih priznanja uputio je i gradonačelnik grada domaćina ovogodišnje svečanosti Željko Turk. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2023. 15:05:18

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account