Dogovor sa sindikatima je postignut, računi za komunalije će rasti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2023. 17:05:05
Dogovor sa sindikatima je postignut, računi za komunalije će rasti

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Gradonačelnik Tomašević izjavio je danas da je postignut dogovor sa sindikatima, te da će računi za komunalne usluge rasti.




Gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je da je dogovor sa sindikatima postignut, da štrajka kojeg se on ne boji ne bi trebalo biti, ali i da će pojedini komunalni računi sigurno biti veći.


Povećanje plaća za oko 7000 radnika Holdinga sigurno će biti udar na prihode gradskog mega-poduzeća, te će mnoge usluge sigurno poskupiti.  O tome gdje će iznosi računa biti viši još će se vidjeti, jer dok traje postupak mirenja o brojkama se ne može govoriti. 


"Najveći dio bit će namaknut internim uštedama, morat će doći do korekcije cijena tj. poskupljenja vodovoda i odvodnje, jer stalno rastu cijene svega. Treći izvor je gradski proračun. Ne mislimo svakoj komunalnoj usluzi povećati cijenu. Što će točno porasti, kada i kako moramo vidjeti s koalicijskim partnerima", rekao je Tomašević ne želeći odgovoriti na pitanje hoće li poskupjeti odvoz otpada niti hoće li to biti vrećice ili fiksni dio. Tvrdi da je najvažnije ne dovoditi u pitanje opstanak Holdinga, dakle sve drugo osim stečaja dolazi u obzir. Dakle, poskupljenja su sigurna, samo pitanje koliko. Za vodovod se točno zna, građanima bi računi trebali biti veći za 15%.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account