Dok je mjera roditelj odgojitelj pred ukidanjem, besplatni udžbenici i dalje ostaju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.11.2021. 11:38:50
Dok je mjera roditelj odgojitelj pred ukidanjem, besplatni udžbenici i dalje ostaju

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Tomašević najavio je da besplatni udžbenici za osnovne i srednje škole ostaju i iduću školsku godinu, novac za to je osiguran u ostvarenim uštedama.Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj ispred Doma zdravlja u Runjaninovoj ulici izjavio je da se neće ukidati besplatni udžbenici. 


Nakon što je odluku o ukidanju mjere roditelj - odgojitelj poslao na jednomjesečno javno savjetovanje, uz već sad potpuno jasni ishod o njenom ukidanju, danas je izjavio da neće ukidati besplatne udžbenike.


"Nećemo revidirati odluku o besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce i srednjoškolce", rekao je tom prigodom  Tomašević. Prema tome, besplatnih udžbenika trebalo bi biti i u narednoj školskoj godini.


Tomašević je također rekao da je prethodna gradska uprava u ovogodišnjem proračunu osigurala tek trećinu sredstava za udžbenike od potrebnog iznosa i to u visini od tek 16 milijuna kuna. 


"Unatoč toga uspjeli smo osigurati novac za tu namjenu uz jasan pokazatelj kako j bivša vlast raspolagala novcem", rekao je Tomašević dodajući da neće ukidati besplatne udžbenike niti uvoditi imovinski cenzus pri podjeli besplatnih udžbenika. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.1.2022. 12:59:46

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account