Drastično povećanje broja poginulih u prometu na području Zagreba, policija pojačava nadzor

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2022. 11:30:42
Drastično povećanje broja poginulih u prometu na području Zagreba, policija pojačava nadzor

Foto: PUZ

Zagrebačka policijska uprava objavila je zabrinjavajući podatak o drastičnom povećanju broja poginulih u prometu na području Zagreba.



Na području Policijske uprave zagrebačke, u razdoblju od 1. siječnja do 9. svibnja 2022. godine bilježi se porast broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama za 30 %, u odnosu na isto vremensko razdoblje u 2021. godini, objavio je PUZ.

 

Slijedom toga, posebno se napominje da je uzrok prometnih nesreća s poginulim osobama većinom nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila uz koje se nerijetko veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi, a također i još uvijek nedozvoljeno istraženi utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja od strane vozača na uzrok prometne nesreće dok je za posljedice sudionika u najvećoj mjeri uzrok nekorištenja sigurnosnog pojasa.

 

S obzirom na navedeno, u cilju povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, Policijska uprava zagrebačka, kako je najavljeno, u narednom će vremenskom razdoblju poduzimati intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno na prekršaje tzv. „četiri ubojice u prometu – alkohol, brzina, mobitel i pojas“, ali i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 16:52:54

Create Account