Glomazni gradski otpad privremeno će biti skladišten u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.8.2021. 15:28:12
Glomazni gradski otpad privremeno će biti skladišten u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomašević objavio je da će glomazni otpad narednih mjesec i pol Čistoća skladištiti na području Sesvetskog Kraljevca.



Čini se da je barem privremeno rješenje odvoza glomaznog otpada pronađeno. "Čistoća već danas započinje odvozom glomaznog otpada koji će se narednih 75 dana skladištiti na platou poduzeća Unija nova u Sesvetskom Kraljevcu koje se bavi otpadom i ima sve potrebne dozvole za skladištenje neopasnog otpada", izjavio je gradonačelnik Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare u auli gradske uprave.


U tom vremenu bi se, prema zamisli gradske vlasti, trebao provesti postupak jednostavne nabave najma drobilica i dobiti potrebne dozvole za njihov rad na sadašnjoj lokaciji na kojoj Čistoća razvrstava glomazni otpad.


Prema prethodnoj gradonačelnikovoj izjavi, glomazni otpad će se na prostoru Čistoće razdvajati, profitabilni će se prodavati privatnim poduzećima, otpad koji se ne može prodati, kao primjerice plastika, zbrinjavat će ponuđač koji ponudi najbolje uvjete za taj posao, a ostatak koji ne može u oporabu drobit će se u drobilicama i odlagati na odlagalište Jakuševec gdje završava svo smeće. 




Podsjetimo, Zagreb je svojevremeno imao spalionicu otpada, u ono vrijeme jednu od najsuvremenijih u Europi koja je u sumnjivim okolnostima izgorjela. 


Spalionice smeća, dakle ostatka otpada koji se više ne može razdvojiti ili oporaviti postoje u gotovo svim europskim državama, između ostalih i u jednoj od najekološkijih zemalja Europe -  Austriji. Ne tvrdimo da Zagrebu ponovo treba spalionica, samo podsjećamo...


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 9:10:14

Create Account