Grad je trošio milijune na čuvanje praznih stanova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2021. 12:06:03
Grad je trošio milijune na čuvanje praznih stanova

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je o otkriću koliko je grad trošio na čuvanje praznih stanova.



Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomašević je obznanio jedno šokantno otkriće, trošenje velike količine gradskog novca za čuvanje praznih gradskih stanova i poslovnih prostora.


Naime, Grad je prema okvirnom sporazumu za usluge privatne zaštite gradskih prostora, koji je sklopljen 2. 12. 2020.  s tvrtkom BilićErić trebao platiti 6,9 milijuna kuna. Međutim, otkriveno je da je taj iznos stavljen u proračun na tri različite pozicije.  Dakle u tri proračunske stavke bilo je po 6,9 milijuna kuna za čuvanje objekata, a 31. srpnja ispostavljeni račun je iznosio 26,5 milijuna kuna... Kako je do toga došlo? 


"Na temelju ugovora koji je potpisan krajem prošle godine, a on omogućava različite količine u satima čuvanja, čuvano je 70 praznih stanova 24 sata dnevno, a i 15 poslovnih prostora  čuvano je 24 sata dnevno, da ne bi netko provalio u njih. Pojedinačni trošak čuvanja jednog stana na dan, 924 kune, mjesečno 27.720 kuna bez PDV-a, a godišnje oko 332 tisuće kuna po stanu čuvanja bez PDV-a. To znači  da za trošak čuvanja godišnje u dvije godine,  da netko ne u njih ne provali mogli smo kupiti novi stan. Čuvali smo prazne stanove kao da su Fort Knox", rekao je na konferenciji Tomašević. 


Ova je praksa sada promijenjena, rekao je Tomašević, stanovi se više ne čuvaju 24 sata dnevno, obilaze se povremeno, te ćemo instalirati protuprovalna vrata što će biti velika ušteda. Sve vezano uz tu temu prijavili smo nadležnim institucijama. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account