Grad Zagreb raspisao natječaj za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.6.2023. 13:07:46
Grad Zagreb raspisao natječaj za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima

Foto: M.Tomaš/TZG

U Sesvetama božićni sajam bi se trebao odvijati na prostoru Trg Dragutina Domjanića /Ninska ulica.
Nakon provedenih natječaja za organiziranje božićnih manifestacija i za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge u užem centru Grada i gradskim parkovima, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba kreću s pripremama za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima.

 

ADVENT ZAGREB 2023 započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., a sve lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29. studenog i trajati do 2. prosinca. Svrha je omogućiti nositeljima lokacija pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa kao pripremu za rad. Tek nakon svečanog otvorenja u subotu 2. prosinca, lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima.


Prema gradskoj obavijesti, za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima predviđene su lokacije: Maksimir - Kvaternikov trg, Trešnjevka – sjever - Trg Krešimira Ćosića, Trešnjevka – jug, Palinovečka ulica, Stenjevec - Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesevete - Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Peščenica – Žitnjak, MO Kozari bok, Novi Zagreb – istok, Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad, Trg Ane Rukavine, Podsljeme – žičara, Brezovica - kod igrališta.

 

Također, s obzirom na to da za lokaciju staru Vlaška - pješačka zona nije zaprimljena odgovarajuća ponuda, navedena lokacija će ponovno biti uvrštena u navedeni Javni natječaj.

 

Sve lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju.

 

Natječaj se nalazi na linku , a ponude se zaprimaju zaključno s 2.7.2023. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151 ili putem elektroničke pošte na adresu turizam@zagreb.hr  radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.Financijska potpora Turističke zajednice grada Zagreba

Nakon što pojedinom prijavitelju Grad Zagreb odobri korištenje određene javne površine, ukoliko prijavitelj to želi, može aplicirati za financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Prijavitelj će proći posebnu evaluaciju, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji već su određene i  nalaze se na linku.

Potpora će se temeljiti isključivo na kulturno zabavnom programu.Prigodna prodaja i ugostiteljske usluge u gradskom središtu

 

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude, a natječaj se nalazi na linku, a ponude se zaprimaju zaključno s 2.7.2023. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151 ili putem elektroničke pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.6.2024. 10:20:32

Create Account