Gradonačelnici Tomašević i Ludwig potpisali Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.6.2022. 12:44:16
Gradonačelnici Tomašević i Ludwig potpisali Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u Beču je s  gradonačelnikom Michaelom Ludwigom potpisao sporazum o suradnji između Beča i Zagreba.„Beč i Zagreb surađuju kao glavni gradovi više od dva desetljeća i, kao zagrebački gradonačelnik, želim nastaviti i produbiti tu tradiciju.“, rekao je gradonačelnik Tomašević, istaknuvši pitanje stanovanja i zelenih politika kao jednu od najvažnijih tema sastanka. „Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja, s obzirom na to da je Beč svjetski poznat po svojim politikama vezanim uz priuštivo i socijalno stanovanje.“, dodao je gradonačelnik Tomašević. Spomenuo je kako se treba puno više raditi na problemu nedovoljne dostupnosti mogućnosti stanovanja u Zagrebu, posebice za mlade obitelji.  


Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča obuhvaća 11 tematskih područja: energetska učinkovitost i klimatske promjene, gospodarenje otpadom, okoliš i zelene površine, promet i mobilnost, urbanizam, pametni gradovi, inovacije i digitalizacija, društveno poticana stanogradnja i obnova grada, gospodarska suradnja i statistika, obrazovanje, sport i mladi, društvena uključivost te transparentnost i sudjelovanje građana. 


Sporazum doprinosi provedbi ciljeva održivog razvoja definiranih u Agendi 2030 Ujedinjenih naroda kroz suradnju, partnerstvo, te razmjenu znanja i iskustava između dvaju gradova. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.3.2023. 14:53:18

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account