Gradska vlast odabrala je ponuđače za kupnju drobilica glomaznog otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.8.2021. 16:15:06
Gradska vlast odabrala je ponuđače za kupnju drobilica glomaznog otpada

Foto: Luka Štanzl/PIXSELL

Grad Zagreb odabrao je u srijedu najpovoljnije ponude za kupnju drobilice i usitnjivača glomaznog otpada, opreme kojom će gradska tvrtka Čistoća posao oporabe glomaznog otpada, umjesto privatnih tvrtki, preuzeti na sebe, a za kupnju se izdvaja nešto manje od šest milijuna kuna.



Drobilice su vrijedne nešto manje od šest milijuna kuna, a njihova nabava sufinancirat će se prema ranije potpisanom ugovoru iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto, doznaje se iz Gradske uprave.


Odluka o kupnji drobilica je donesena nakon što je prije tjedan dana gradonačelnik  Tomašević poništio javni natječaja za oporabu glomaznog otpada. Pri tom je objavio da će od sada taj posao raditi Čistoća umjesto privatnih tvrtki. Time će se, kako je rekao, uštediti oko 33 milijuna kuna godišnje na glomaznom otpadu.


U odluci o odabiru dobavljača navodi se da je otvoreni postupak javne nabave bio podijeljen u grupe, u jednoj je tražena ponuda za kupnju mobilne drobilice za građevinski otpad, a u drugom mobilnog usitnjivača za glomazni otpad.


Najpovoljniju ponudu za kupnju mobilne drobilice dala je tvrtka Lager Bašić iz Donjeg Stupnika, u vrijednosti 3.146.000 kuna bez PDV-a, a za mobilni usitnjavač najpovoljnija je bila ponuda tvrtke O-K TEH iz Zagreba u iznosu od 2.749.000 kuna bez PDV-a.


U javnom natječaju pristigle su još dvije ponude, no tvrtka GRA-PO iz Gornjeg Stupnika za nabavu drobilice ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dostavili tehničku specifikaciju, a nepravilnom je ocijenjena i ponuda grupe TEKNOXGROUP HRVATSKA iz Zagreba jer nisu upotpunili svoju ponudu koju je tražio Grad Zagreb.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account