Gradu Zagrebu uručena 1. nagrada za „Najbolji županijski EU projekt 2022.“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.10.2022. 13:26:28
Gradu Zagrebu uručena 1. nagrada za „Najbolji županijski EU projekt 2022.“

Foto: Grad Zagreb

Gradu Zagrebu je na prigodnoj svečanosti uručena 1. nagrada nagrada za „Najbolji županijski EU projekt 2022.“U hotelu Sheraton u utorak, 25. listopada održana je svečana dodjela nagrada za „Najbolji županijski EU projekt 2022.“. Od ukupno 37 prijavljenih projekata za godišnju nagradu, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramiščak uručila je 1. nagradu Gradu Zagrebu za provedbu projekta "Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare" u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji.


Izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Mirela Šentija Knežević preuzela je 1. nagradu.


Ovaj izniman projekt se provodio u suradnji Grada Zagreba, Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana, Ustanove za zdravstvenu njegu u kući Zagreb, Centra za pomoč na domu Maribor, Mestne občine Ljubljana i Doma zdravlja Čakovec te pridruženih partnera: Ministarstva zdravstva RH i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".


Glavni cilj projekta bio je povećati socijalnu uključenost različitih zajednica starijih, smanjiti društvenu nejednakost i povećati kvalitetu života starijih osoba. 


Projektni partneri korisnicima su pružali besplatne usluge fizioterapije, radne terapije, dijetetike i zdravstvene njege u razdoblju provedbe projekta od 01.09.2018 do 30.08.2020. Po završetku projekta, Grad Zagreb osigurao je održivost projektnih aktivnosti usluga radne terapije nastavkom financiranja istih. 


Tijekom projekta uobličen je Program i način implementacije usluga radne terapije kao segmenta integrirane skrbi u kući za starije osobe koji je osigurao preko 3500 usluga za 383 osobe i njihove obitelji u Zagrebu tijekom dvije godine. Tako je poboljšana kvaliteta života starijih osoba korisnika projekta. Projekt CrossCare deinstitucionalizira usluge i približava ih korisniku u njihovom kućanstvu, osobito onima kojima je takva pomoć potrebna ali je zbog različitih razloga ne mogu sami potražiti u odgovarajućoj instituciji ili im sustav nije ponudio odgovarajuće usluge za njihovo stanje. 


"Važno je istaknuti da se zagovaranjem dostupnosti izvaninstitucionalnih usluga kroz ovaj Projekt, a u suradnji s drugim partnerima i pružateljima usluga, značajno doprinijelo zagovaranju modela kombinirane socijalne politike (welfare-mix), smanjenju siromaštva te unapređenju socijalne kohezije, a što je ujedno i jedan od prioriteta ove Gradske Uprave. Ovaj projekt pokazuje da se timskim radom i suradnjom može postici mnogo na dobrobit naših sugrađana", naglasila je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba te voditeljica projekta "Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući – CrossCare", dr. sc. Mirela Šentija Knežević.


Izvor: Grad Zagreb


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.1.2023. 11:29:37

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account