Jelena Pavičić Vukičević jutros obavila smotru Zimske službe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2021. 12:07:27
Jelena Pavičić Vukičević jutros obavila smotru Zimske službe

Foto: Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević obišla je Zimsku službu u centralnoj bazi na Žitnjaku, zbog snijega koji je jutros zabijelio Zagreb.



U kraćem obilasku centralne baze i postrojenih ralica zamjenica je u pratnji voditelja Podružnice Zagrebačke ceste Zagrebačkog holdinga d.o.o. Dragana Perića uvjerila se u ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme, te pripravnost operativnog osoblja.


Zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević pozvala je sve sugrađane na dodatan oprez kako u premetu, tako i u svakodnevnom kretanju ulicama, jer uslijed niskih temperatura, postoji mogućnost nastanka poledice i proklizavanja, istaknuvši kako je bitno da se svatko od nas pojedinačno pokuša zaštiti od ozljeda tako što će bacanjem soli ispred svojih kućanstava taj prostor učiniti sigurnijim za kretanje.


Također, zamjenica se zahvalila svim djelatnicima i timovima Podružnice Zagrebačkih cesta koji su ove meteorološke neprilike dočekali pripravni, te svojim djelovanjem sugrađanima omogućili prohodne prometnice.


Podružnica Zagrebačke ceste jučer tijekom dana proglasila je treći stupanj pripravnosti Zimske službe na području Zagreba što znači da su svih 292 ekipe pregledane i stavljene u funkciju kao i operativno osoblje. Trenutno je na terenu 20 ekipa koje čiste snijeg od čega ih se četiri nalaze na Sljemenskoj cesti, a ostale su raspoređene na području istočnog dijela grada zbog napadale veće količine snijega. Za predstojeću noć planiramo pripremiti sve ceste za najavljene temperature ispod nula stupnjeva celzijusa, kako bi u jutarnjim satima svi sugrađani mogli nesmetano otići na svoje radno mjesto, rekao je Voditelj Podružnice Dragan Perić pozvavši sve sugrađane, koji nemaju osigurane zalihe soli, na besplatno preuzimanje soli koja će biti pakirana u vrećama od 25 kg. Potrebne zalihe soli za posipanje prilaza svojih kućanstava građani mogu preuzeti u prostorima Podružnice Zagrebačke ceste, u bazi Zimske službe, na adresi Gordana Lederera 2, u bilo koje doba dana jer će službe biti na raspolaganju 24 sata dnevno.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 10:08:01

Create Account