Jelena Pavičić Vukičević o nastavku rada gradskih službi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.3.2021. 13:33:15
Jelena Pavičić Vukičević o nastavku rada gradskih službi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević se danas u zgradi Gradske uprave obratila javnosti nakon iznenadnih događaja proteklog tjedna.

 


„Iza nas je doista jedan neočekivani tjedan, ali nakon posljednjeg ispraćaja gradonačelnika Bandića u srijedu, jučer je zapravo bio naš prvi uobičajen radni dan“, rekla je na početku te se još jednom zahvalila na dostojanstvenom ispraćaju te svima onima koji su izrazili sućut i koji su se posljednjih dana oprostili od našeg gradonačelnika. „U knjigu žalosti, uz mnogobrojne sugrađane, također su se upisali i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković, mnogobrojni veleposlanici, crkveni velikodostojnici, ali i gradonačelnici Splita, Ljubljane, Sarajeva, Beograda, Skopja. Kao što smo vam to obećali, nakon svih tih obveza, vrijeme je da krenemo dalje, jer naši sugrađani to od nas i očekuju“.


Tako je navela da je prioritet upravo obnova objekata u vlasništvu grada Zagreba. „Tom smo prioritetu posvećeni od prvog potresa 22. ožujka prošle godine. Nakon interventnih radova, na više od 100 objekata u sustavu odgoja i obrazovanja, u proteklim smo mjesecima zagrebačkoj javnosti podastrijeli podatak o 11 odgojno-obrazovnih objekata na kojima je potrebno napraviti veće zahvate.“. Najavila je kako već u ponedjeljak, 8. ožujka, počinje II. faza radova na gimnaziji Tituša Brezovačkog na Gornjem gradu, a u srijedu, 10. ožujka, počinju radovi na područnom objektu Osnovne škole Savski Gaj - Blato. Također, za sljedeći tjedan najavila je i otvorenje Dječjeg vrtića Središće.

 

„Moram reći, također, da idući tjedan kolegicu Oliveru Majić i mene čeka sastanak prvo sa pročelnicima gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, s predstavnicima Zagrebačkog holdinga i povezanim društvima. Naš zadatak do izbora koji se nemilosrdno približavaju je da utvrdimo naše prioritete, ali i uputimo jedinstvenu poruku svim našim sugrađanima: da ćemo i dalje raditi na kvalitetnoj usluzi i u području odgoja obrazovanja, socijalne zaštite, prometa, komunalne čistoće grada i svih drugih djelatnosti. Mi smo danas svi ovdje i hvala svim kolegama koji su se odazvali pozivu, kako bismo to garantirali.


Milan Bandić bio je frontmen. Bio je dirigent našeg orkestra. Njega više nema, ali vjerujte da svi mi znamo svoju partituru. I ništa nas neće spriječiti u predanom izvršavanju svih naših dužnosti“.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 2.3.2023. 14:53:18

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account