"Kako voljeti život" knjiga Ivane Štulić predstavljena u Zagrebu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 1.12.2022. 11:41:24
"Kako voljeti život" knjiga Ivane Štulić predstavljena u Zagrebu

Foto: Željko Novaković

Putovanje u El Camino de Santiago,  dugo 800 km, autorica knjige „Kako voljeti život“ Ivane Štulić završilo je zagrebačkom Galleria Business Centru gdje je održana promocija toga spoja autobiografskog putopisa i  psihologije.



Urednica knjige Ana Vukasović rekla je kako su u Hrvatskoj, ali i u svijetu sve popularnije knjiga ove tematike. Rekla je da nas autorica vrlo otvoreno i iskreno vodi kroz svoje iskustvo hodanja po El Caminu dan po dan, uz čestu refleksiju o sebi i prirodi života, te da u njega upliće i svoje znanje pozitivne psihologije, učeći nas kako svjesno birati perspektivu, biti radosniji i postići mentalnu ravnotežu.

Knjiga donosi mnogo korisnih i praktičnih savjeta, smatra Ana Vukasović te dodaje: „Priručnici iz područja psihologije često imaju patronizirajući stav prema čitatelju. U ovom slučaju tekst ne docira, on je jednostavan, jasan i prema čitatelju nastupa prijateljski. Njegova najveća snaga leži u tome što se na taj način iznimno uspješno približava čitatelju i više biva njegov saveznik nego učitelj“, zaključila je Vukasović.


 „Moramo iskoristiti potencijal svoga života. Situacija u kojoj živimo potencirala je naše strahove - egzistencijalne, materijalne i zdravstvene. Upravo je ovo vrijeme idealna prilika da se okrenemo prema sebi. Moramo iskoristiti ovu situaciju za rad na sebi, svom osobnom razvoju i duhovnosti. To nam pomaže da preživimo u ovim vremenima, ali ne samo da preživimo nego i da dobro i sretno živimo“, rekla je Ivana Štulić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account