Medicinske sestre i tehničari prosvjedovali u centru Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2018. 11:33:26
Medicinske sestre i tehničari prosvjedovali u centru Zagreba

Foto: HRT

Više stotina medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske sudjelovalo je na Međunarodni dan sestrinstva u prosvjednoj povorci središtem našeg grada. Tražili su poštivanje kolektivnog ugovora i bolje uvjete rada. Upozorili su na niske plaće i masovni odlazak na rad u inozemstvo.


Transparentima poput "Vratite mi moja prava i moje dostojanstvo" i "Veće plaće za ostanak u domovini" te bubnjanjem prosvjednici su u povorci od Glavnog kolodvora preko Parka Zrinjevac pa do Markovog trga upozorili na mnogobrojne probleme s kojima se medicinske sestre i medicinski tehničari suočavaju.


Iako smo najbrojnija grupacija zaposlenih u sustavu, smatramo da nas se nedovoljno vrednuje, da nas se zapostavlja i da se ne poštuju naša osnovna prava; recimo, iz kolektivnog ugovora, a da ne spominjem uredbe, pravilnike, statute; da ne spominjem nedostatak jedne strategije organiziranja, odnosno, planiranja ljudskih resursa, rekla je Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara.


Prašnjak je ponudila i rješenja, Treba dati sestrama bolje radne uvjete; treba poštovati kolektivni ugovor; platiti prekovremene sate; treba ih više zaposliti; treba iznaći povoljnije kreditiranje, povoljnije stanbene uvjete.


Na mirnom prosvjedu sudjelovalo je nekoliko stotina ljudi iz cijele zemlje. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.6.2022. 16:39:09

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account