Međunarodni je dan osoba s invaliditetom – poštujmo „Znak pristupačnosti“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2021. 10:06:17
Međunarodni je dan osoba s invaliditetom – poštujmo „Znak pristupačnosti“

Foto: Ilustracija

Policija podsjeća na prometnu kulturu kroz Akciju „Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti“.Na inicijativu Ujedinjenih naroda danas se obilježava  Međunarodni dan osoba s invaliditetom slijedom čega će, kako je najavljeno, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provesti ciljanu preventivno - represivnu akciju „Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti“.

 

Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti i podizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o znaku pristupačnosti (Narodne novine 78/08 i 87/14) propisan je način korištenja znaka pristupačnosti i eventualne sankcije za prekršitelja, dok je člankom 82. propisana sankcija za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za vozila sa znakom pristupačnosti.            

 

U slučaju zatjecanja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, sukladno zakonskim ovlastima, po potrebi vozila će se uklanjati specijalnim vozilima „Zagrebparkinga“. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.5.2022. 13:22:07

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account