Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi: Jakuševec najuređenije odlagalište otpada u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2019. 14:33:20
Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi: Jakuševec najuređenije odlagalište otpada u Hrvatskoj

Foto: Zagreb.hr

Zagrebački holding izvijestio da je zagrebačko odlagalište otpada Jakuševec/Prudinec u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj prema dokumentu koje je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.Iz Holdinga su podsjetili kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 9. siječnja donijelo Odluku o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta otpada u Hrvatskoj koja definira dinamiku rada i zatvaranja aktivnih odlagališta neopasnog otpada, sukladno važećim zakonima i propisima, radi provedbe mjera iz Plana gospodarenja otpadom od 2017.do 2022.


U dokumentu "Dinamika zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Republike Hrvatske" navedena su odlagališta neopasnog otpada na kojima će se nastaviti odlagati neopasni komunalni i proizvodni otpad do popunjena kapaciteta za odlaganje ili do početka rada Centara za gospodarenje otpadom (CGO) i ondje se navodi da je odlagalište "Prudinec - Jakuševec" sanirano odlagalište koje ispunjava kriterije i zahtjeve za odlaganje otpada.


-Otpad se odlaže na sanitaran način i odlagalište ispunjava uvjete za nastavak rada do otvaranja regionalnog centra za gospodarenje otpadom i...odlagalište Jakuševec se nalazi u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj-, pohvalili su se iz Zagrebačkog holdinga.


Iz Ministarstva zaštite okoliša naveli su da je "odlagalište otpada Jakuševec - Prudinec jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj koji ima funkciju usporedivu s Centrom za gospodarenje otpadom (CGO) u cjelokupnom opsegu predviđenom projektnom dokumentacijom te ispunjava kriterije potrebnih objekata te obavljanja aktivnosti koje treba imati CGO, a vezanih uz sakupljanje, obradu te propisno deponiranje otpada kako je navedeno u Planu gospodarenja otpadom Republike od 2017. do 2022. (reciklažno dvorište, reciklaža građevinskog otpada, prikupljanje i energetsko iskorištavanje odlagališnog plina, postrojenje za obradu biootpada - kompostanu, pročišćavanje procjednih voda, odlaganje komunalnog otpada)", prenijeli su iz Holdinga.Vezane vijesti
Ažurirano: 3.12.2021. 13:05:12

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account