Ministri i gradonačelnik sadili drveće u Maksimiru, očekujemo ih na istom poslu i u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2022. 15:20:43
 Ministri i gradonačelnik sadili drveće u Maksimiru, očekujemo ih na istom poslu i u Sesvetama

Foto: Grad Zagreb

Javna ustanova Maksimir u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizirala je danas dopodne sadnju stabala u sklopu projekta “Sadnja mladih stabala autohtonih vrsta drveća na prvi dan proljeća” u Parku Maksimir.Akciju, a sam projekt sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovom sadnjom obnavljaju se dijelovi maksimirske šume stradali u nekoliko najtežih olujnih nevremena u ranijim godinama, a ove su ove godine odabrane još dvije nove  plohe koje nisu bile nikada pod šumom. Na jednoj od njih su upravo danas posađena stabla.


Stabla su danas sadili, barem pred kamerama, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, gradonačelnik Tomislav Tomašević i načelnica Sektora za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić.


Gradonačelnik Tomašević je na akciji izjavio da se jedna trećina grada Zagreba nalazi pod šumama, te da Grad godišnje iz proračuna izdvaja 10 milijuna kuna za Javnu ustanovu Maksimir, te dodatnih šest milijuna kuna za park šume unutar grada.


Značajan dio površine gradskih šuma nalazi se na prostoru Sesveta, no, nemamo park šumu, pa valjda zato nema niti pošumljavanja na ovim prostorima. Udruga Zelene i plave Sesvete, kao i do sada,  ponovo namjerava prirediti akciju sadnje stabala, o čemu će na vrijeme obavijestiti javnost, pa se toplo nadamo da će ova ista ekipa koja se danas slikala u Maksimiru, doći i u Sesvete, te time dati podršku i ovom gradskom dijelu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2023. 15:24:20

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account