Ministrica kulture odabrala intendanticu HNK, gradonačelnik protiv - priopćenje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2021. 10:51:54
 Ministrica kulture odabrala intendanticu HNK, gradonačelnik protiv - priopćenje

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg imenovanja Ive Hraste Sočo intendanticom zagrebačkog HNK, iz grada je odaslano priopćenje o tom slučaju, a potom se očitovala i sama ministrica.Na prijedlog ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Vlada RH donijela je u srijedu odluku o imenovanju nove intendantice zagrebačkog HNK, Ive Hraste Sočo. Dosadašnjoj intendantici Dubravki Vrgoč istkao je mandat.  


Nova intendantica dr. sc. Iva Hraste Sočo, docentica je Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Intendanticu zajednički imenuju grad Zagreb i Vlada RH na prijedlog Ministarstva kulture.  


Na izbor je reagirao gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je protiv imenovanja spomenute osobe na mjesto intendantice vodeće zagrebačke kazališne kuće. 


U priopćenju navodi slijedeće: 

Gradonačelnik Grada Zagreba se na sastanku u Ministarstvu kulture 8. studenog ministrici Obuljen Koržinek negativno očitovao na njen prijedlog da se za intendanticu predloži dr.sc. Iva Hraste Sočo, te iznio stav da je najbolje ponoviti natječaj a kako bi se javilo još kandidata i kandidatkinja. 

Ministrica se s time nije složila i ponovila je sljedeći dan prijedlog u pisanom obliku sukladno Zakonu o kazalištima. Prema navedenom Zakonu u slučaju da se ministrica kulture i gradonačelnik Zagreba ne usuglase oko prijedloga za intendanta HNK, ministrica kulture može sama donijeti tu odluku i predložiti intendanta Vladi Republike Hrvatske te je to zakonsko pravo ministrica kulture i iskoristila, a Vlada RH je tu odluku danas i donijela.


Nakon priopćenja oglasila se ministica Obuljen Koržinek ističući da se na natječaj prijavilo troje kandidata: dr. sc. Iva Hraste - Sočo, mr. sc. Dubravka Vrgoč i Damir Medvešek.Vezane vijesti
Ažurirano: 17.1.2023. 15:03:09

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account