Morski lav Edi oduševljen došljakinjom Pamelom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2023. 11:39:01
Morski lav Edi oduševljen došljakinjom Pamelom

Foto: ZOO Zagreb

U nastambi kalifornijskih morskih lavova u Zoološkom vrtu Grada Zagreba razvija se nježno prijateljstvo između starosjedioca Edija i došljakinje Pamele.Pamela je rođena 2008. godine u Gelsenkirchenu u Njemačkoj, a od 2015. je živjela u nizozemskom Emmenu. Edi je na svijet došao 2019. godine.


„Njihov prvi susret prošao je iznad svih naših očekivanja! Edi je bio u unutarnjoj nastambi dok je Pamela uživala u plivanju vanjskim bazenom. Kad su se susreli, onjušili su se i počeli se družiti. Budući da je Edi nakon što mu se sestra Luce odselila u Škotsku, dva mjeseca živio sam, unutarnju je nastambu doživljavao kao momački stan i na prvu je zazirao od puštanja Pamele u svoju 'gajbu', no ona je asertivna dama, pa je brzo dobila ono što je željela. Edi sada uživa u njezinoj blizini. Između njih je dobna razlika od 11 godina, no ona ne bi trebala biti prepreka u razvoju njihova odnosa. Pamela je u najboljim godinama, a Edi spolno sazrijeva. Ako će si odgovarati kao par, za nekoliko bismo godina mogli očekivati njihove potomke“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.


Djelatnike Vrta Pamela je oduševila svojim ponašanjem i znanjem.

„Zdrava je i dobrog karaktera, lijepo je reagirala na novu nastambu i nove ljude. Iako je iza nje bio dug put iz Nizozemske, odmah je bila spremna na suradnju s nama. Pokazala nam je što je sve u Emmenu radila na treninzima. S morskim se lavovima najviše rade medicinski treninzi. Naime, važno je da im možemo obavljati preglede peraja i usta te da nam dopuštaju dodir pri pregledu kože. Uputama na hrvatskom jeziku tek je učimo, no odaziva se na svoje ime i dobro raspoznaje neverbalne znakove koje joj dajemo. Kako bi joj ovdje bilo što ugodnije, njezin jelovnik usklađujemo s Edijevim. On je najčešće jeo osliće i papaline, a zbog Pamele mu je na jelovnik stigla i skuša“, rekla je Elena Račevska, timariteljica u Zoološkom vrtu Grada Zagreba.


Edija i Pamelu lako je razlikovati. Ona je svjetlije i crvenkastije dlake.

Posjetitelji ih mogu vidjeti kako se većinu dana igraju te plivaju vanjskim bazenom.

Zoološki vrt Grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17, a ulazak u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.6.2024. 13:47:51

Create Account