Na Uskrsni ponedjeljak, Zekanje u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.4.2023. 11:09:36
Na Uskrsni ponedjeljak, Zekanje u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

Foto: ZOO Zagreb

Tradicionalni program na Uskrsni ponedjeljak, Zekanje u Zoo vrtu ove godine dolazi u svojem najbogatijem izdanju.



Na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja 2023. godine od 9.30 do 11 sati stanovnicima Zoološkog vrta Grada Zagreba će biti darovane pisanice. Neke će životinje dobiti kuhana jaja, neke kaširana punjena poslasticama, a neke i jedna i druga. Slasne pisanice stići će u nastambe lavova, medvjeda, gibona, merkata i kapucina.


Članovi Udruge Zecovi vodit će edukaciju o zečevima i kunićima. Fotograf Damir Hoyka u podne će na Zebrinu trgu predstaviti knjigu Pustolovine Tizi Enili 3: Uspon života.


Na Zekanju u Zoo vrtu gostovat će ZekoEko, program u organizaciji portala Wish i Wish mama koji će trajati dva dana. Uz Uskrsni ponedjeljak obuhvatit će i utorak 11. travnja. Ta dva dana djecu i njihove roditelje mnogobrojni edukativni i zabavni sadržaji u Zoološkom vrtu očekuju od 11 do 17 sati.


ZekoEko naglasak stavlja na ekologiju. Kako štititi prirodu te čuvati njezin biljni i životinjski svijet, otkrivat će se kroz kazališne predstave, radionice i igre. Zainteresirani će se moći uključiti i u potragu za ZekomEkom, a najuspješnije u toj igri vođenoj uputama „toplo-hladno“ očekuju vrijedne nagrade. U zabavnom programu nastupit će dječji zborovi i plesne skupine.


Posjetitelji sa sobom mogu ponijeti plastične čepove kako bi ih darovali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Čepovi se na Edukacijskom trgu prikupljaju u sklopu projekta Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Novcem koji se dobije reciklažom čepova, sufinancira se liječenje oboljelih od leukemije i limfoma.


U Zoološkom vrtu Grada Zagreba posjetitelji će se moći upoznati i s radom Crvenih nosova te SOS Dječjeg sela Hrvatska.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.4.2024. 12:50:02

Create Account