Najavljen Festival svjetla Zagreb 2018.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2018. 17:16:37
Najavljen Festival svjetla Zagreb 2018.

Foto: Zagreb.hr

Na više lokacija u središtu grada od 15. do 18. ožujka 2018. održat će se drugo izdanje kulturno-umjetničke manifestacije Festival svjetla Zagreb, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji u restoranu Dubravkin put. Tako će se, uz podršku Grada Zagreba i HEP-a, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, ujediniti najmodernija tehnologija atraktivnih audiovizualnih instalacija i svjetlosnih projekcija.


Ovom četverodnevnom manifestacijom Zagreb se pridružuje Amsterdamu, Berlinu, Lyonu, Pragu i drugim svjetskim gradovima s respektabilnom tradicijom održavanja sličnih manifestacija, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić. Dodao je da će ovogodišnja manifestacija oduševiti Zagrepčane i njihove goste, posebice one najmlađe.


Prvi festival svjetla održan je prošle godine na sedam lokacija, a ovogodišnji donosi atrakcije na čak 19 lokacija, naglasila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.


Festival će se održavati u Tunelu Grič, Kuli Lotrščak, Tomićevoj ulici s nizom zanimljivosti na njezinim stepenicama uz uspinjaču, Vranicanijevoj poljani, Strossmayerovom šetalištu, Art parku. Park Grič će očarati posjetitelje hologramima, a Galerija Klovićevi dvori disco kuglama. Na Platou Gradec tema će biti Laserska priča, dok će fasada Pravnog fakulteta zablistati 3D mapping projekcijama inspiriranih proljećem. Osvjetljeni portali u Opatičkoj ulici će voditi posjetitelje prema svjetlosnim atrakcijama u Hrvatskom institutu za povijest i u velikome dvorištu Muzeja grada Zagreba, dodala je.


Manifestacija počinje u četvrtak, 15. ožujka u 19,00 sati, a projekcije svjetlosti na svim lokacijama trajat će svakog dana od 18,00 ili 19,00 pa sve do oko 23,00 sata.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.5.2024. 15:05:54

Create Account