Od ove subote novi sustav prikupljanja otpada, a u dijelu Sesveta jučer nije odvezen otpad po starom sustavu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.9.2022. 12:22:22
Od ove subote novi sustav prikupljanja otpada, a u dijelu Sesveta jučer nije odvezen otpad po starom sustavu

Foto:

Ovu subotu, 1. listopada na području grada Zagreba započinje novi sustav prikupljanja otpada i plave ZG vrećice, a dio Sesvećana se buni na ne odvoz otpada po starom.



Građani Zagreba pohrlili su kupiti plave ZG vrećice koje su nužne za novi sustav odvoza otpada. Do ovoga trenutka prodano je već blizu pola milijuna paketa, a obzirom da paket čini 10 vrećica, znači da je gotovo pet milijuna vrećica već u domaćinstvima.


Najviše su se kupovale vrećice od 10 litara, pa je ponegdje privremeno došlo i do manjka tog volumena, no rečeno je da stižu nove pošiljke i nitko ne bi trebao biti zakinut.


Na području Sesveta vrećice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Konzuma, Kauflanda, Lidla, benzinskim postajama Ine, kioscima Tiska i Inovina, te u Metrou.


No, ono što je posebno zabrinulo i naljutilo dio građana Sesveta jest jučerašnji izostanak odvoza miješanog kućnog otpada iz dijela Sesveta i sesvetskih naselja. 


Jedan sumještan nas je nazvao ljut na Čistoću koja nije odvezla otpad. "Po meni je to vrlo pe**rski jer sutra započinje novi sustav odvoza komunalnog otpada, pa šta bi sad građani trebali, svo to neodvezeno smeće rukama pretovarivat u nove plave vrećice ukoliko ne žele riskirati kaznu.", viče nam u slušalicu vrlo frustrirani građan.  


E, sada se možemo samo uzdati u riječi gradonačelnika da u početku nitko neće biti kažnjavan, samo opominjan. No, tko će opominjati Čistoću koja ne odvozi smeće, jer nemaju dovoljno ispravnih kamiona niti radnika?


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account