Otvoreno Valentinovo na Jelačić placu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2019. 17:40:20
Otvoreno  Valentinovo na Jelačić placu

Foto: HRT

Na Trgu bana Jelačića dan zaljubljenih obilježen je manifestacijom Valentinovo na Jelačiću. U organizaciji Grada i Ministarstva poljoprivrede na manifestaciji sudjeluje 50-ak proizvođača vina iz svih dijelova Hrvatske.Trg bana Jelačića danas i sutra pun je finih vina. Manifestaciju Valentinovo na Jelačiću otvorili su gradonačelnik i pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek. Na manifestaciji su  zastupljene gotovo sve sorte vina, a pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek posebno naglašava važnost onih autohtonih.


- Važno je spomenuti da je u Hrvatskoj registrirano 125 različitih sorti što znači da su to unikatni vinski kultivari koji se ne proizvode nigdje drugdje u svijetu nego ovdje u Hrvatskoj - rekao je Zdravko Tušek.


Posjetitelji vina mogu kupiti po promotivnim cijenama, a za one koji ne znaju vino sljubiti s ukusnom valentinovskom večerom vinari imaju prijedlog:


- Ako volite nešto slatkasto to je muškat žuti, ako volite nešto konkretnije to su graševine, ako želite nešto posebno to je graševina iz izborne berbe 2007. godine - rekla je jedna od vinarka.


Uz svaku bocu vina na dar ide i ruža! A njih je na Trgu bana Jelačića Zagrepčankama dijelio i gradonačelnik Milan Bandić s članicama Foruma žena Stranke rada i solidarnosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2022. 9:48:51

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account