Paljenjem svijeća na Manduševcu danas počinje Advent u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2021. 9:39:14
Paljenjem svijeća na Manduševcu danas počinje Advent u Zagrebu

Foto: TZG/ J. Duval-Advent na Zrinjevcu 2019.

Najznačajnija i najpoznatija zagrebačka manifestacija Advent u Zagrebu koja je tri puta zaredom u pretpandemijskim godinama bila proglašena najboljom svjetskom adventskom destinacijom, počinje danas paljenjem svijeća na Manduševcu.



Paljenjem prve svijeće na Manduševcu danas u 17 sati počinje Advent. I ove, kao i prošle godine, ova je manifestacija morala biti prilagođena epidemiološkim mjerama, no bit će ipak daleko bolja i veća negoli lanjska, kada nismo imali niti kućica niti gotovo ičeg značajnijeg. 

Za ovu je godinu Grad izmijenio program, bit će  skromniji od najboljih godina, ali nešto veći i bolji od prošlogodišnjeg. I ove će godine gradske javne prostore uljepšati milijuni lampica koje bi trebale svijetliti do 7. siječnja kad je zatvaranje manifestacije.


Klizališta niti ove godine neće biti, ali će biti mnogo zabavnog programa. Tako je predviđeno čak 130 koncerata, a u program su uključeni i gradski muzeji i kazališta. Središnja tema ovogodišnjeg zagrebačkog adventa su dječje igračke koje će krasiti gradske javne prostore.


Nakon paljenja adventske svijeće na Manduševcu , koju bi trebao upaliti gradonačelnik Tomislav Tomašević, slijedi paljenje lampica na Zrinjevcu točno u 19 sati. 


Naravno svi su dobro došli uz upozorenje da ne smetnemo s uma da nam je epidemija i dalje tu i potrebno je paziti prije svega na sebe, pa tek onda na druge.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Create Account