Pavičić Vukičević položila vijenac kod Spomen-ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2021. 11:22:09
Pavičić Vukičević položila vijenac kod Spomen-ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995.

Foto: Grad Zagreb

Obnašateljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević te predstavnici Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije položili su u nedjelju vijence ispred Spomen-ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995. 




"Ovih se dana prisjećamo uspješne vojno-redarstvene akcije Bljesak, ali i odmazde jugoslavenske vojske nad velikim gradovima, među kojima je bio i Zagreb. U napadu je poginulo sedam, a ranjeno više od 200 civila. Civilne žrtve, naši sugrađani položili su živote za našu domovinu i najmanje što možemo učiniti je da ih se na današnji dan prisjetimo i s njihovim obiteljima položimo vijenac", rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.


U raketnim napadima na civilne ciljeve u Zagrebu, koji su bili odmazda za vojni poraz pobunjenih Srba tijekom Operacije Bljesak, projektili su 2. svibnja pali na križanje Vlaške i Draškovićeve ulice (današnji Trg svibanjskih žrtava 1995.), a dan nakon i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, pokraj Hrvatskog narodnog kazališta, na park Zrinjevac te pokraj Doma umirovljenika Centar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account