Pizza Festival u Zagrebu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 24.6.2022. 16:03:03
Pizza Festival u Zagrebu

Foto: Sandro Sklepić

Nova manifestacija u Zagrebu, festival pizze do 3. srpnja na Trgu Franje Tuđmana.




Pizze, odlična glazba i rashlađena pića  u novoj su gastro avanturi koja se od četvrtka, 23.6. do nedjelje, 3.7. održava na Trgu dr. Franje Tuđmana. Autori Fuliranja i Burger Festivala, agencija Kokoš ili jaje organiziraju  Pizza Festival. Pizza majstori svoja su iskustva stjecali na food festivalima u Hrvatskoj, no i diljem Europe. Petnaestak različitih okusa pizza, od Romane, Napoletane pa sve do Siciliane očekuju posjetitelje da ih kušaju.


Institut za pizze pod “umjetničkim ravnanjem” maestra Ivana Badžeka i čvrstom rukom pizzaiola Erika te kreativca Tomislava predstavlja 5 okusa. Osim klasične i vječne Margherite, tu su i Pepperoni - pikantna verzija sa dvije vrste kobasica i chillijem, Pizzaiolo, zatim Veggie rapsodija povrtnih okusa, te Bijela pizza s puno sira i mikro ciklom by Sergej iz Vesele motike.


Picnic ekipa stiže sa šest vrsta pizza, a inspiracija su im kultne rimske pizze iz pizzerija Bonci i Antico Forno Roscioli. Ljepotice prepoznatljivih imena: Furešta, Paška, Talijanka, Margherita, Istrijanka i Dalmatinka, spravljene od lokalnih i talijanskih sastojaka.


Beg’s Plant Based nudi četiri originalna okusa od namirnica isključivo biljnoga porijekla. Posjetitelji  po prvi put mogu kušati plant based lososa, četiri vrste sira i mljeveno meso u reduciranom vermutu. Tu je i nekoliko koktela kao što su Grande Espresso Martini i ljetna verzija hita s Fuliranja - Kai Chai te po prvi put bogati izbor biodinamičkih vina iz cijele Europe.


Na Festival stiže i “Mafia” kojoj je na čelu Capo di tutti Capi - Marin Medak i to izravno iz RougeMarina. Donose mirise i okuse svoga “kraja”. Pripremaju razne varijante pizze Siciliane vrlo živopisnih naziva: - Palermo, Capo di tutti Capi, Cosa Nostra, Reket Pizzo i Familia.


Slastice ljetnih okusa i mirisa dolaze iz “slatkog laboratorija” Roberta Hromalića Le Kolač. Među ostalima tu je i tostirani sladoled i palačinke Crepes Suzette.


Na Wine Bar-u, su probrana vina vinarije Šoškić ili se može svratiti do Gingle Bellsa na koktel by G3 Spirits.Tu je i Rakijarnica u sklopu koje Designer Outlet Croatia daruje uz svaki koktel kupljen u ovoj kućici Day Discount Card s dodatnih 10% popusta na već snižene outlet cijene. Toče se i Staropramenove ledene kapi. Bezalkoholni mjehurići su u Coca-Coli i Jamnici. Ali to nije sve, ekipa u Aperolovom vozilu želi dobrodošlicu s osvježavajućim pićima u boji ljeta.


 DJ’i su točka na i.  Robert Mareković pripremio je jedanaestodnevni glazbeni maraton u ritmovima swinga, rock& rolla i twista. U petak DJ pult preuzima Ozren Kanceljak Kanca, a vikendom vladaju Stanko Bondža i William Collins. U završnicu tjedna uvode  DJ Mathiia, DJ Patrik i DJ Dadoo, DJ Hrwoe i Bocca Sofistifunk, a Festival zatvara Jazzozo uz svoje jazz, funk, disco i house ritmove.


U subotu 25.6.  influencerica Dorica 505 prošetat će Pizza Festivalom i odabrati najbolji ljetni outfit te ga nagraditi poklon karticom Designer Outleta Croatia, u iznosu od 1000 kn. Zato se treba “skockati” i doći na ljetnu špicu.  Detalji su na https://www.instagram.com/dorica505/ i https://www.designeroutletcroatia.com/


Nedjeljno poslijepodne može se provesti na kreativan način i 26.6 od 18. do 20.30 h slikati pizzu i pijuckati vino. Art Bottega  poziva na događanje Pineli&Vino, a više informacija je  na https://fb.me/e/26uSU6UIR


Moguće je naručivanje i plaćanje putem pametnih telefona, skeniranjem QR koda. Nakon narudžbe stiže poruka sa statusom, a uskoro i druga informacija o narudžbi spremnoj za preuzimanje. Više nema čekanja u redu već plaćate svojim mobilnim novčanikom i preuzimate naručeno kad dobijete obavijest. Ta digitalna opcija naručivanja i plaćanja zove se RO Rabbit, a Festivalu ju je ustupio hrvatsko američki start-up RoomOrders Inc. I dalje će se moći plaćati gotovinom i karticama, no QR kodovi, izloženi su na cijelom Festivalu, pa i na majicama hostesa.


Organizatori pozivaju da se svrati s ekipom, u paru, s djecom ili rodbinom do 3. srpnja a dok ste na Festivalu  čuva Vas Wiener osiguranje. Radno vrijeme Festivala je od 12 od 02 h, a ulaz je besplatan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account