Policija upozorava: čuvajte se provalnika kroz ljeto

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2019. 16:11:02
Policija upozorava: čuvajte se provalnika kroz ljeto

Foto: Letak

U prvih pet mjeseci ove godine Policijska uprava zagrebačka zabilježila je pad provala u stanove i kuće više od 4 posto. No ipak upozoravaju građane, posebno u ljetnim mjesecima, na porast opasnosti od provala.I ove je godine tiskana brošura sa savjetima za građane te letak koji je u suradnji s zagrebačkim holdingom podijeljen, zajedno s njihovom uplatnicom, na adrese više od 380 tisuća adresa


Građanima se savjetuje da novac i nakit ne ostavljaju u svom domu, već da ih pohrane na sigurno mjesto poput trezora u bankama ili na čuvanje osobi u koju imaju povjerenja. 


Savjetuju i da se ključ od kuće ili stana ne ostavlja ispod otirača, u tegli za cvijeće i na sličnim mjestima i da se svakako zatvore prozori, balkonska vrata i staklene stijene.


Ključ treba ostaviti pouzdanoj osobi koja će biti u mogućnosti češće obilaziti dom te organizirati da netko češće prazni poštanski sandučić kako se ne bi stekao dojam da u kući ili stanu duže vrijeme nema nikoga.


Dodaju i kako je preporučljiva rasvjeta tijekom cijele noći, koja se automatski pali u sumrak, a bilo bi dobro i ne govoriti svima da se putuje i ne ostavljati takve poruke na telefonskoj sekretarici ili društvenim mrežama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.2.2024. 11:17:42

Create Account