Položen kamen temeljac za novi društveni dom u Čučerju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.1.2023. 16:37:34
Položen kamen temeljac za novi društveni dom u Čučerju

Foto: Grad Zagreb

Današnjim polaganjem kamena temeljca društvenog doma Čučerje, u to prigorsko naselje trebao bi se ponovo snažnije vratiti društveni život.



Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, u društvu predsjednika VGČ Gornja Dubrava Ilije Sliška i predsjednika VMO Čučerje Stjepana Pintura, položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog društvenog doma u Čučerju, na mjestu starog koji je stradao u zagrebačkom potresu.


Gradonačelnik je istaknuo da je na tom području bio epicentar potresa koji je promijenio povijest grada Zagreba te da je društveni dom bio centar društvenog života Čučerja, gdje su mnoge sportske, kulturne i druge udruge imale različite aktivnosti.


„Tu je bio i centar mjesne samouprave, gdje su se održavale i sjednice Vijeća mjesnog odbora. Kad smo došli na vlast, odmah smo prionuli poslu, na inicijativu Vijeća Gradske četvrti i Mjesnog odbora, da se sruši potresom oštećen objekt te izgradi novi društveni dom koji će biti identičan starom“, rekao je.


Naglasio je da Grad Zagreb iz proračuna osigurao oko 1,4 milijuna eura kako bi se novi društveni dom, koji je dio povijesno-urbane cjeline, izgradio u sljedećih godinu dana te je izrazio nadu da će se njome vratiti društveni život u taj dio grada.


Create Account