Ponovo rekord: u Zagrebu novih 67 slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.8.2020. 12:43:45
Ponovo rekord: u Zagrebu novih 67 slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: Grad Zagreb

Na području Grada Zagreba u protekla 24 sata zabilježeno je 67 novih slučaja zaraze koronavirusom, a u izolaciji je još 119 osoba, izvijestio je u srijedu Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba.



Današnji brojevi rezultat su oko tisuću testiranja koje je Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, s obzirom da im je cijela smjena u samoizolaciji, napravio u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Infektivnom klinikom "Dr. Fran Mihaljević.


Od 67 novooboljelih njih sedam su negativne epidemiološke anamneze, 24 su kontakti već dijagnosticiraniih zaraženih osoba, a 18 novooboljelih je bilo izloženo virusu na godišnjem odmoru u Makarskoj, Vodicama, Zadru, Novalji, Imotskom i Visu.


Za 13 novooboljelih epidemiološka obrad je u tijeku, a pet je iz Bosne i Hercegovine.  Ukupno je 1254 osoba u samoizolaciji,


Ravnatelj Nastavnog zavoda  Zvonimir Šostar rekao je na konferenciji za novinare da je u tom zavodu  napravljeno 25 posto svih testiranja u Hrvatskoj - do jučer 39067.


"Grad Zagreb ima tri i pol puta više stanovnika od sljedeće najveće županije u Hrvatskoj, pa realna incidencija nije alarmanta kao što se čini na prvi pogled, a pogotovo na gustoću stanovanja koju imamo. Ako u Splitu imate 90 novooboljelih, a u Zagrebu 67 onda je to, kada se podijeli s brojem stanovnika, kao da ih imate 20", ustvrdio je.


Izvijestio je i da je s Hrvatskim antropološkim institutom dogovoreno da će im na ispomoć doći četiri molekularna biologa, sve dok se ne završi samoizolacija za njihove zaposlenike, pa će se uskoro moći opet raditi u dvije smjene.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account