Predstavljena monografija Zagreb Meeting Hanžekovićev memorijal

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.6.2021. 14:56:18
Predstavljena monografija Zagreb Meeting Hanžekovićev memorijal

Foto:

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je promociji monografije Zagreb Meeting – Hanžekovićev memorijal i dodjeli priznanja pojedincima i institucijama zaslužnim za razvoj Zagreb Meetinga održanoj u Matis Absolut Loungeu.


„Ovo je moje prvo protokolarno događanje otkad sam preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Zagreba i iznimno mi je drago da je posvećeno jednom velikom sportskom događaju, velikom sportu, točnije kraljici sportova. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u organizaciji Memorijala i ponosni smo što je Grad Zagreb domaćin natjecanju koje iz godine u godinu privlači sve veći broj imena svjetske atletike, a posebice smo ponosni na rezultate naših atletičarki i atletičara. S veseljem očekujemo novo izdanje Hanžekovićevog memorijala kojem će Grad Zagreb i nadalje biti partner, a sve u cilju razvoja zagrebačkog sporta, posebice zagrebačke i hrvatske atletike.“, kazao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.


U ime cijelog organizacijskog tima, kao i obitelji Hanžeković, predsjednica Atletskog kluba Dinamo – Zrinjevac Ana Hanžeković Krznarić je izrazila ponos na monografiju koja donosi pregled svih 70 godina mitinga, ujedno i najstarijeg sportskog natjecanja u zemlji. Zahvalila je brojnim partnerima, sportašima, medijima koji prate miting kao i svima koji podržavaju ovo veliko sportsko događanje te najavila slijedeći Memorijal Borisa Hanžekovića 14. rujna kao nezaobilazno natjecanje najboljih atletičara nakon olimpijade.


Prigodno su se obratili i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Mario Zovko, urednik monografije, Marin Šarec, izvršni urednik monografije, Ivana Brkljačić, direktorica Memorijala Borisa Hanžekovića od 2009. do 2020. godine te Robert Šola, novoizabrani direktor Memorijala Borisa Hanžekovića.


Monografija daje detaljan prikaz 70 godina najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj od klupskog dvoboja Dinama i Mladosti 1951. godine, pa sve do mitinga iz prestižne Continental Tour Gold kategorije održanog prošle godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2023. 12:36:38

Create Account