Projekt hidroelektrana na Savi kreće ovog ljeta?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2019. 20:48:07
Projekt hidroelektrana na Savi kreće ovog ljeta?

Foto: Ilustracija

O budućnosti rijeke Save i mogućnostima koje se sve nude, već se godinama razgovara. No, projekt nailazi na puno prepreka i još nije zaživio. Najnoviji, koji se odnosi na izgradnju mini hidroelektrana tema je rasprava u mnogim stručnim krugovima.- Projekt "Zagreb na Savi" koja obuhvaća izradnju 10-ak mini hidroelektrana, mora hitno krenuti kako bismo dugoročno osigurali pitku vodu, ali i kako bismo bili zaštićeni od poplava - istaknula je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković.


Jerković ističe da se priobalje rijeke Save ne može koristiti tijekom cijele godine, nego samo ljeti kada je vodostaj najniži. To u Gradu nastoje promijeniti. 


- Ovoga ljeta to želimo napraviti ne bi li građane približili matičnoj rijeci, ne bi li uživali u tom ogromnom prirodnom resursu kojeg godinama zanemarujemo. To je isto kao da okrećemo leđa Medvednici. Medvednica i Sljeme zajedno sa Savom su dva kapitalna prirodna resursa koje Grad ima, samo što mi rijeku Savu uopće ne živimo i ne doživljavamo - zaključila je Jerković.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2019. 22:06:24

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account