Raspisan natječaj za ovogodišnji Advent Zagreb 2023. Uskoro i natječaji za gradske četvrti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.4.2023. 12:20:34
Raspisan natječaj za ovogodišnji Advent Zagreb 2023. Uskoro i natječaji za gradske četvrti

Foto: S. Kaštelan/TZG

Nakon što je novim konceptom, proveden ADVENT ZAGREB 2022, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir, zajedno i ove godine kreću s pripremama za ADVENT ZAGREB 2023.


 

ADVENT ZAGREB 2023 započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., a lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29. studenog i trajati do 2. prosinca, tijekom kojeg lokacije ne smiju imati koncerte, niti kulturni program, već ambijentalnu glazbu, a dekoriranje (lampice) ne smije raditi u punom volumenu. Svrha je da se omogući nositeljima lokacija, pružanje usluga par dana prije službenog početka adventa kao pripremu za rad u punom opsegu nakon svečanog otvorenja u subotu 2. prosinca.

 

Osim adventskih događanja u užem centru Grada i gradskim parkovima, ponovno su predviđene adventske manifestacije po gradskim četvrtima za koje će natječaj biti raspisan naknadno.


 Radi lakšeg snalaženja, pogotovo iz razloga što javnim površinama na području Grada Zagreba upravljaju različite institucije - Grad Zagreb i Javna ustanova Maksimir, a i mogućnosti traženja financijske potpore od Turističke zajednice grada Zagreba, objavljujemo sve potrebne informacije i linkove na kojima se nalaze natječaji/pozivi vezani uz Advent Zagreb 2023.

Ponude se podnose zaključno s danom 14. svibnja 2023. godine.


 Organiziranje božićnih manifestacija

 

Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Europski trg, Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica, Strossmayerovo šetalište – zapad, Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište – istok. Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju. Prijave se mogu podnijeti na  Javni natječaj za dodjelu lokacija s mjestima na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za organiziranje manifestacija povodom božićnih blagdana u sklopu kojih se organizira prigodna prodaja i pružanje ugostiteljskih usluga. 

sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr  radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

 

Prigodna prodaja i ugostiteljske usluge

 

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude, a prijave se mogu podnijeti na  Javni natječaj za dodjelu lokacije – mjesta na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana.

sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

 

Dodjela koncesijskog odobrenja u gradskim parkovima

 

Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog adventskog, božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti u parku na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, parku na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i parku na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu potrebno je javiti se na Poziv na nadmetanje za javno prikupljanje ponuda – Park Maksimir.

sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/2320-460, radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

 

Financijska potpora Turističke zajednice grada Zagreba

 

Kao i prošle godine, oni koji žele, mogu aplicirati za financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji, već su određene i  nalaze se na https://www.tzgz.hr/novosti/sufinanciranje-nositelja-lokacija-javnih-povrsina-za-manifestacije-za-advent-zagreb-2023-hr. Nakon što Grad Zagreb i Javna ustanova Maksimir odobre korištenje javne površine, korisnici se mogu prijaviti za financijska sredstva, nakon čega će proći posebnu evaluaciju.  Potpora će se temeljiti isključivo na kulturno zabavnom programu, prigodnom uređenju lokacije te doprinosu temi i održivosti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account