Razišli se Bandićeva stranka i Neovisni za Hrvatsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2018. 23:16:47
Razišli se Bandićeva stranka i Neovisni za Hrvatsku

Foto: HRT

Predsjedništvo Stranke rada i solidarnosti gradonačelnika Milana Bandića potvrdilo je raskid koalicijskog sporazuma s Neovisnima za Hrvatsku u Gradskoj skupštini. Pozivaju ih da se odreknu fotelja koje su stekli ulaskom u Koaliciju, javlja HRT.Iako između dojučerašnjih partnera komunikacije nema, potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Stranke međugenracijske solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke - Reformista, Ana Stavljenić Rukavina, istaknula je da je glavni razlog za raskid koalicije medijska najava Neovisnih za Hrvatsku da neće podržati prijedlog proračuna za iduću godinu. Naš partner Neovisni za Hrvatsku je, prije nego što je proračun uopće bio definiran i prije nego što se upoznao sa suštinom proračuna, kroz medije javno dao do znanja da proračun neće podržati. To ne može biti vezano uz stavke proračuna niti njegove programe nego je stvar osobne ili političke promidžbe.


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević poručila je Neovisnima i da bi bilo moralno kada bi odstupili s pozicija koje su im pripale temeljem koalicijskog sporazuma, poput potpredsjednika Gradske skupštine i pročelnice Ureda za kulturu. Pripala su im i mjesta predsjednika te članstva u odborima Gradske skupštine i svih drugih tijela koje imenuje Gradska skupština. Pa kad se već pozivaju na svoj vlastiti moral u odnosu na nas, koji smo valjda nemoralni, onda bi isto tako moralno bilo da se toga pridržavaju od početka do kraja. Ne možete ne konzumirati sporazum što se tiče obveza, a da ga konzumirate u dijelu koji vam daje samo prava. Mi ne pristajemo na to da se konzumiraju samo prava!


Iako bez Neovisnih vladajućoj koaliciji manjkaju tri ruke kako bi imala većinu u Skupštini, glasanja o proračunu se ne boji, ističe zamjenica gradonačelnika. Očekuje da će prije sjednice Skupštine 13. ovoga mjeseca, novu podršku pronaći putem prihvaćanja amandamana opozicijskih klubova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2022. 17:03:35

Create Account