Šokirali Zagrepčane: Prijatelji životinja velikom instalacijom otkrili mračnu stranu mliječne industrije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2023. 12:26:57
Šokirali Zagrepčane: Prijatelji životinja velikom instalacijom otkrili mračnu stranu mliječne industrije

Foto: Prijatelji životinja

Prolaznici zavirili u život krava! Prijatelji životinja održali akciju s kamionom s dojmljivim vizualima i videima o životu krava.



Velikom edukativnom instalacijom u središtu Zagreba Prijatelji životinja otkrili su građanima što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji. Prolaznike na Trgu bana Jelačića iznenadili su kamionom s velikim vizualima izvana i videoprikazom unutar kamiona. Poruke na vanjskim vizualima kamiona mnoge su zapanjile, iako se radi o općim informacijama kojih bi svi trebali biti itekako svjesni. Građani su zavirivali u kamion, a time i u mukotrpan život krava u mliječnoj industriji.


Kroz razgovor, aktivisti Prijatelja životinja doznali su da građanima nije u redu da mliječna industrija prikazuju krave sretnima unatoč tome što im odmah po rođenju uzima djecu, šalje ih na tov ili u klaonicu te ih ubije nakon svega nekoliko godina života. No, propaganda mliječne industrije pokušava odvojiti potrošače od stvarnosti i važnih informacija. Zbog toga čak 68,4 % javnosti ne zna da krave na mliječnim farmama proizvode mlijeko zato što su rodile.


Također, upozorili su sve da je mlijeko nezdravo i da su ljudi jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste te jedina vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi. "Konzumacija životinjskoga mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna, te povezana s velikom okrutnošću. Prestanak konzumiranja mliječnih proizvoda donosi mnoge zdravstvene prednosti – povećava se energija, smanjuje nadutost, poboljšava probava, koža je čišća, smanjuju se simptomi astme i dolazi do smanjenja upala. „65 % svjetske populacije netolerantno je na laktozu. Pozivamo sve da iskušaju razne vrste biljnih mliječnih proizvoda poput sojinog, rižinog, zobenog i drugih biljnih mlijeka", izjavili su.


Istraživanje javnoga mnijenja pokazalo je i da čak 85,1 % javnosti smatra da je zavaravajuće da se mliječni proizvodi reklamiraju prikazom krava koje su sretne ili žive kao kraljice. 


Svi zainteresirani na www.trazisekraljica.net mogu pogledati video s prikazom stvarnih praksi u industriji mlijeka i uličnu anketu te saznati više o velikoj nepravdi prema kravama i telićima unutar mliječne industrije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.3.2024. 8:54:16

Create Account