The Garden Brewery predstavlja OktoBeer Fest

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 15.9.2022. 12:34:27
The Garden Brewery predstavlja OktoBeer Fest

Foto:

Najpoznatiji pivski festival na Gardenov način održava se od 15. rujna do 9. listopada.



Kroz gotovo mjesec dana programa predstavit će  pivo, glazbu, hranu i razna događanja. Ulaz na sve programe je besplatan. 

 Zagrebačka craft pivovara The Garden Brewery predstavlja OktoBeer Fest, a najpoznatiji pivski festival na njihov način održava se od 15. rujna do 9. listopada na Žitnjaku.


Najveće svjetsko slavlje piva ove jeseni ima svoju inačicu u Zagrebu u dvorištu Gardenove craft pivovare na adresi Slavonska avenija 26/1. Po prvi put u velikom vrtu donose svoju verziju pivskog festivala uz ono što najbolje znaju raditi -  pivo, super ponudu hrane i  glazbeni i popratni program. 


Osam novih piva bit će skuhano posebno za OktoBeer Fest, a The Garden Brewery predstavit će OktoBeer lager, svoju verziju klasičnog njemačkog stila, jaki lager Festbier, bezglutenski Landbier, kao i  minhenski stil Doppelbock. Sve će se moći kušati u kriglama od jedne litre. U ponudi su  i piva koja se kuhaju na  mjestu događanja kao i raznovrsni specijali.


 Za vrijeme trajanja festivala chef Mario Mandarić predstavit će hranu zasnovanu na zero waste priči, a moći će se i kušati burgeri od govedine s umakom od šljiva ili primjerice domaća tjestenina s govedinom i dehidriranim šampinjonima i krastavcima. Gardenov gastro chef Marko Palfi režira koncept hrane Full Circle, kojim se sladovi iskorišteni u pivovari koriste kao prirodna hrana i poslužuju s prženom piletinom. U ponudi su i Submarine burgeri, kao i pivski kokteli koje potpisuje Hrvoje Rihtarić.


Svakodnevni program donosi gostovanja live bendova i DJ nastupe, a od četvrtka do nedjelje čut će se sve od brassa, preko jazza, do funka. Uz kvartet saksofonista Techno Vikings, ZET orkestar, Bjelovar Big Band, tu su i setovi koje režiraju Steve Cobby i Fila Brazillia, No Fakin, Andrew Gibney, Nick i Pepi, dok će londonski NTS radio prvog vikenda u subotu emitirati live iz pivovare uz gostujuće DJ-eve. Otvorene su prijave na Beer Mile Run, tjednu utrku nedjeljom koju vodi Domagoj Jakopović Ribafish. Na rasporedu su i obilasci pivovare ponedjeljkom, kao i razna popratna događanja u velikom zelenom vrtu kao što su pub kvizovi, beer bingo ili sve popularniji cornhole turniri. Gardenov Farmers Market, u suradnji s Malim Placem, tržnica je koja će kroz četiri subotnja prijepodneva predstavljati razne male proizvođače, a svaki put dodat će nove sadržaje poput Rewear Me buvljaka, sajma stripova i ploča ili Art Bazaara. 


Uz prostor atrija i velikog vrta na raspolaganju su i stolovi na metre koji će se moći rezervirati za veće grupe, čime The Garden Brewery i OktoBeer Fest u svom premijernom izdanju postaje  mjesto za druženja poslije posla. 


The Garden Brewery na novoj lokaciji na Žitnjaku ima povećani kapacitet pivovare, a u prostor postakljenog atrija smještena je i pivnica sa svježom ponudom craft piva i hrane iz provjerenog uzgoja. 


Pivovara  s više od 200 stilova piva skuhanih u posljednjih pet godina nastavlja s eksperimentiranjem i proizvodnjom svježeg piva. Novi pogon svoje pivo šalje po cijelom kontinentu, ali i sve do Kine, Australije i Novog Zelanda. 


Ulaz na sve programe OktoBeer festivala je besplatan. The Garden Brewery otvorena je na novoj lokaciji na adresi Slavonska avenija 26/1, uz dobru prometnu povezanost, vlastiti parking, te blizinu javnog prijevoza. The Garden Taproom, pivnica otvorena je radnim danom i nedjeljom od 10:00 do ponoći, a petkom i subotom otvorena je do 02:00. 


Create Account