Tomašević demantirao navode medija: Smanjili smo kašnjenje plaćanja školama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.10.2021. 8:32:18
Tomašević demantirao navode medija:  Smanjili smo kašnjenje plaćanja školama

Foto:

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u da je Grad Zagreb od 31. srpnja isplatio višemjesečne dugove prema školama i vrtićima za podmirenje njihovih troškova, i tako smanjio kašnjenje u plaćanju u odnosu na zatečeno stanje.




“Trenutno su školama i vrtićima plaćeni troškovi za lipanj ove godine. To je, s obzirom na otežanu likvidnost, nešto očekivano, no mi smo smanjili kašnjenje u plaćanju u odnosu na ono što smo zatekli”, rekao je Tomašević komentirajući za Radio Sljeme medijske napise o kašnjenju isplata zagrebačkim obrazovnim ustanovama.


Naveo je primjer od 31. svibnja, kada su preuzeli vlast, da je tada stanje neisplaćenih troškova bilo puno gore. 


“Školama tada čak nisu bili plaćeni niti materijalni troškovi za siječanj. Kašnjenje je bilo jako veliko, od četiri do pet mjeseci”, rekao je Tomašević dodavši da je u međuvremenu kašnjenje s plaćanjem smanjeno na dva do tri mjeseca.


Iz Gradske uprave Hini su dostavili usporedbu stanja plaćenih troškova odgojno-obrazovnim ustanovama na dan 31. svibnja, u usporedbi s današnjim danom, 27. listopada.


Posljednja uplata školama išla u ponedjeljak i utorak.


Iz prikazanog vidljivo je da je do 31. svibnja Grad Zagreb zaostajao najmanje pet mjeseci s plaćanjem  troškova osnovnim školama.


I za srednje škole situacija je slična - zatečeni su nepodmireni materijalni troškovi i troškovi za prehranu od siječnja 2021. nadalje, a za energiju od veljače nadalje.

Što se pak vrtića tiče, na 31. svibnja, grad je vrtićima isplatio novac za materijalne troškove za prosinac 2020. godine.


Od 31. svibnja do danas plaćeni su računi za ukupno sedam mjeseci materijalnih troškova, te za pet mjeseci troškova energije i prehrane, izvještava Hina. 


Tomašević je najavio da pomoću Vladinog kredita namijenjenog za likvidnost namjerava i sadašnje kašnjenje u podmirenju troškova dodatno smanjiti do kraja godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account