Tomašević: Ponudili smo najbolji i najjeftiniji model odvoza otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.1.2022. 12:40:57
Tomašević: Ponudili smo najbolji i najjeftiniji model odvoza otpada

Foto: Facebook

Gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je danas da je predloženi novi model naplate odvoza otpada po tzv. švicarskom modelu najjeftiniji i najpravedniji.Tomašević je danas ponovio da smatra predloženi model odvoza otpada najpravednijim i najjeftinijim, međutim, pričekat će završetak javne rasprave. 


"Javno savjetovanje je u tijeku i pozivam da se u nju uključe svi. Dobre prijedloge ćemo saslušati i uvažiti. Ovo je sustav koji ne zahtijeva znatna ulaganja, on je najjeftiniji i najpravedniji", rekao je Tomašević.


Dodao je da vrećice moraju biti od reciklirane plastike i dovoljno čvrste.


"Javlja nam se dosta građana tvrdnjom da već znatno odvajaju otpad i kažu da bi vrećicu od 20 litara držali dugo u kući pa su tražili vrećice manjeg volumena. To je realan i dobar prijedlog. Suština novog modela je da se varijabilni dio plaća kroz cijenu vrećice. To je ono na čemu ćemo inzistirati. To će nadzirati i komunalni redari i vjerojatno neki djelatnici naših poduzeća. U našem predizbornom programu piše upravo ono što sada radimo, jer je to ekološki i pravedno. Što se tiče nadziranja odlaganja otpada u kante, u prvoj fazi će biti neke opomene, a onda tek kazne za neodvajanje otpada. Trajat će prvo faza tranzicije", rekao je Tomašević.


U javno savjetovanje možete se uključiti, te dati svoje primjedbe i prijedloge putem gradske web stranice ovdje.Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2022. 13:57:43

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account